Curierii livrează pachete și în Sâmbăta Mare. Ce au cumpărat românii de Paște

Dată publicare: 30-04-2021 19:14
Dată actualizare: 30-04-2021 20:27


Cu două zile înainte de Paşte, în depozitele magazinelor nimeni nu stă o clipă, însă nici curierii nu au timp să se plictisească.

Numărul comenzilor a crescut cu peste 30%, aşa că firmele care distribuie colete şi-au prelungit programul, astfel încât se vor face livrări şi sâmbătă.

În depozitul unui magazin online din Capitală se lucrează zi şi noapte. Împărţiţi în ture, cei peste 600 de angajaţi sortează, împachetează şi împart coletele pe care le încarcă, ulterior, în tiruri.

Daniel Vârlan, manipulator marfă: „Știţi cum e, clientul când le vede puţin deteriorate zice: stai un pic, ce este aici?! Atunci noi avem grijă să le punem corect, frumos şi ordonat.”
Reporter: „Aveţi un moment de răgaz?”
Daniel Vârlan, manipulator marfă: „Nu, numai când avem pauzele de masa.În rest, flux continuu.”

Peste 30 de mii de comenzi, adică 60 de mii de produse, pleacă doar de aici în toată România. Aşa că la firmele de curierat, livrările au crescut cu aproape 30 de procente faţă de o lună obişnuită.

Elena Andrei, director al unei firme de curierat: „Mai ales în această perioadă în care vorbim de cadouri, toată lumea se aşteaptă ca livrarea să se facă imediat, cât mai repede şi să se asigure că nu rămân fără cadouri. Dar, ca întotdeauna, cumpărăturile se fac pe ultima sută de metri.”

Un singur curier trebuie să ajungă într-o singură zi la peste 100 de adrese.

Potrivit datelor făcute publice de un magazin online, anul acesta de Paşte, cele mai căutate produse au fost telefoanele mobile, în creştere cu 36% faţă de anul trecut. Pe lista de cumpărături au fost trecute inclusiv laptopuri, tablete şi aspiratoare. Oamenii au cumpărat însă şi articole de curte şi grădină, dar şi hainele au o creştere de aproape 30 la sută faţă de luna martie, semn că tradiţia înnoirii de Paşte se păstrează.

Tags: pachete, curier,


VIDEO PROTVPLUS.RO