Cumintenia Pamantului, pazita de jandarmi inarmati. Unde a fost mutata sculptura evaluata la 11 milioane de euro

Ultima actualizare: 14-06-2016 00:07

In conditii de maxima securitate, sculptura lui Constantin Brancusi, ''Cumintenia Pamantului'', a fost mutata, din muzeul Palatului Cotroceni, in muzeul Bancii Nationale.

Agenti inarmati, au stat cu ochii pe aceasta lucrare, evaluata la 11 milioane de euro.

Convoiul a iesit pe poarta Palatului Cotroceni iar in10 minute, era deja la muzeul BNR.Intre timp, jandarmi inarmati pazeau intrarea in Banca Centrala.

Vitalie Cojocari: "Masurile de securitate sunt exceptionale. Cumintenia Pamantului este pazita de cativa oameni inarmati. In acest moment a intrat in curtea BNR si urmeaza sa fie dusa in muzeu."

Cativa angajati ai muzeului au scos lada din masina si au urcat-o cu liftu.Toata operatiunea a fost atent monitorizata de un expert care in final a dat verdictul.

Alice Neculea, conservator: "Sunt conditii proprii, nu este umiditate, nu este ridicata aici. //sunt in limitele acceptabile pentru materialul din care este facut."

Si reprezentantii proprietarilor au urmarit operatiunea. Acestia spera ca pana pe 1 noiembrie, statul va strange banii ca sa rascumpere statuia.

Bogdan Grabowski, avocatul proprietarilor: "Fie ca-i are din subscriptie, fie ca ii are din anumite surse, cand am negociat cu ministerul culturii, prin ministerul culturii statul roman a facut o oferta ferma"

Olga Voinea, directorul muzeului BNR: De saptamana viitoare ii asteptam pe iubitorii de arta sa ne viziteze, sa profite de aceasta ocazie si sa aduca un omagiu sculptorului roman Brancusi, prin prezenta si prin contributie persoanala."

Statul roman incearca sa stranga de la populatie 6 milioane de euro. Alte 5 vor fi date de la buget. Pana acum s-au adunat din donatii putin peste 130 de mii de euro.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO