Cum sunt ademenite minorele de proxeneti: "Te iubesc ca un nebun! Trebuie sa ma ajuti! O faci o data cu altul si gata"

Ultima actualizare: 16-06-2015 00:21
adevarul

Metodele folosite de unul dintre proxenetii galateni, Ascanio Babos – fiul celebrei Mariana „C... de fier” – a fost sursa de inspiratie pentru scenariul unui film romanesc de succes: "Loverboy".

Anual, potrivit statisticilor oficiale, sute de minore din Romania cad in ghearele traficantilor de carne vie, devenind parte a retelelor nationale sau internationale de prostitutie. Insa, dincolo de cifre, povestile care stau in spatele statisticilor sunt realmente infioratoare. Dosarele penale legate de prostitutie si proxenetism abunda de scenarii si de declaratii care, pur si simplu, ii ingrozesc pana si pe cei obisnuiti cu infractionalitatea.

Cand iubirea-i mare nu mai conteaza cu cine-o faci

Una dintre cele mai frecvente metode folosite pentru ademenirea minorele in retele de prostitutie a devenit deja celebra dupa ce a ajuns pe ecranele cinematografelor, in filmul „Loverboy”. Putina lume stie insa ca scenariul filmului a fost inspirat dintr-un dosar penal care l-a avut ca protagonist pe Ascanio Babos, un proxenet din Galati cunoscut si pentru faptul ca era fiul celebrei Mariana Babos (zica „Mariana C... de fier”).

Ascanio a debutat in meserie inca din adolescenta, folosindu-si puterea seductiei pentru a determina sute de tinere sa aleaga calea prostitutiei. El se declara indragostit pana peste urechi de acestea, le facea cadouri, le scotea la restaurante scumpe, le promitea ca le ia de neveste si, intr-un final, inventa o poveste cu niste mari necazuri financiare care se puteau rezolva numai daca fata se culca cu un individ.

A continuat sa foloseasca metoda si mai tarziu, dupa ce era deja insurat, mama lui fiind, spun procurorii, partasa la respectivele sarade. Intr-o convorbire interceptata de procurorii DIICOT in urma cu cativa ani, Ascanio Babos nu se sfieste sa recunoasca, in fata uneia dintre persoanele seduse prin metoda „Loverboy”, cum proceda. Iata stenograma (convorbirea se purta pe relatia Romania-Spania):

Ascanio Babos: Mai, faci ce faci si vii o saptamana-doua acasa, baba mea!

Interlocutoare (numele ei a fost protejat de anchetatori, dat fiind că fata a devenit ulterior martor în procesul penal): Da!

AB: Mai stam si noi doi!

I: Ihi! AB: Să plece astea si sa mai stam si noi doi!

I: Numai noi doi. Nu iti mai trebuie nimeni, nu?

AB: Numai noi doi! Aoleu! Tura asta daca mai vine cineva ma duc direct la spitalul de nebuni!

I: Hi,hi,hi!

AB: Bag p...a de te mint! Nu mai pot!

I: M-a întrebat si mama, mi-a dat aseară mesaj! Ca sa nu ma sune, ca o expediam imediat!

AB: Da,da!

I: Ma intreba ce faci? Daca ai venit? I-am zis cam pe luni, asa!

AB: Da,da!

Citeste restul dialogului si mai multe amanunte despre acest caz pe www.stirileprotv.ro

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO