"Cum se rulează un joint", cea mai căutată expresie în New Jersey după legalizarea marijuanei

Ultima actualizare: 06-11-2020 17:07
Marijuana
Shutterstock

Locuitorii statului american New Jersey au votat marți legalizarea consumului de cannabis în scop recreațional, în cadrul unui referendum desfășurat în paralel cu alegerile prezidențiale.

Imediat după aflarea rezultatelor, locuitorii din New Jersey au început să caute online informații privind consumul de marijuana. Astfel, "cum se rulează un joint" a devenit cea mai căutată expresie pe Google, în zona respectivă. Într-o perioadă de patru ore, căutările pentru acest termen au crescut cu 2.800%, potrivit New York Post.

În trending a mai fost și "când va fi legală iarba în New Jersey", potrivit aceleiași surse.

Consumul de marijuana va deveni legal în New Jersey după data de 1 ianuarie. Până atunci, autoritățile urmează să stabilească un cadru legal.

Industria de cannabis este așteptată să aducă un plus de 210 milioane de dolari la bugetul statului New Jersey.

Ce au votat americanii la referendum

 

În paralel cu alegerile prezidenţiale şi parlamentare, alegătorii americani s-au pronunţat marţi în 124 de subiecte, în referendumuri locale, porivit Conferinţei Naţionale americane a Legislaturilor de Stat (NCSL), scrie Reuters, care prezintă principalele rezultate şi proiecţii cu privire la aceste scrutine, potrivit News.ro.

Marijuana - Alegătorii din New Jersei şi Arizona au legalizat folosirea marijuanei în scop recreativ.

South Dakota ar fi votat, de asemenea, în favoarea folosirii recreative - dar şi medicale - a acestui drog considerat uşor.

În Mississippi se conturează o legalizare a folosirii marijuanei în scopt erapeutic.

Începând din 1996, alte state americane şi Districtul Columbia au autorizat marijuana în scop terapeutic.

În total 11 state au aprobat o utilizare reacreativă a acesteia, iar 16 state - inclusiv unele în care marijuana este folosită în scopuri medicale - au scos de sub incidenţă penală deţinerea marijuanei, potrivit Organizaţiei naţionale americane a reformei legilor privind marijuana.

Folosirea psilocibinei - Este o substanţă halucinogenă prezentă în anumite ciuperci care a fost aprobată de către alegătorii din Oregon în scopuri terapeutice pentru adulţi.

Susţinătorii acestei propuneri au invocat cercetări care relevă avantajele psilocibinei în tratarea unor tulburări de anxietate şi în probleme de sănătate mentală.

O structură de reglementare şi un calendar urmează să fie stabilite ulterior, în vederea implementării acestei legalizări.

Uber - În California, alegătorii au adoptat prin vot un proiect de lege care le permite întreprinderilor să nu-şi recalifice şoferii şi livratorii în salariaţi, ci în lucrători independenţi, potrivit Edison Research.

Susţinătorii acestei iniţiative - între care se află Uber Technologies şi Lyft - au cheltuit peste 190 de milioane de dolari în campania lor - ceea ce face din ea cea mai costisitoare măsură din acest an, potrivit Ballotpedia.

Salariu minim - alegătorii din Florida au adoptat un proiect de lege cu privire la modificarea Constituţiei statului în vederea unei creşteri treptate a salariului minim de la 8,56 de dolari pe oră la 15 dolari pe oră, până la 30 septembrie 2026.

Avort - Alegătorii din Colorado au respins un proiect de lege vizând să interzică avorturile, mai puţin când viaţa mamei este în pericol, după 22 de săptămâni de sarcină.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO