Cum se pot proteja de coronavirus românii care călătoresc cu avionul. Cel mai periculos loc
Spaima generală creată de răspândirea virusului din China va afecta serios industria aviatică.
Oamenii din întreaga lume se gândesc acum de două ori înainte să urce într-un avion, de teama că în zbor s-ar îmbolnăvi mult mai ușor.
Și totuși, Organizația Mondială a Sănătății susține că riscul de răspândire a gripei sau a altui virus într-un avion, este la fel de mare, ca în orice alt spațiu aglomerat
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Frica de virusuri și bacterii pune stăpânire pe mulți călători când se văd închiși pentru câteva ore într-un tub metalic alături de încă o sută de oameni despre care nu știu nimic. Și totuși, există câteva măsuri la îndemâna oricui pentru a se proteja.
1. Evitați pe cât posibil să folosiți toaleta din avion, mai ales pe un zbor scurt, pentru că este foarte folosită, în general, de atât de multă lume. Aici sunt poate și cei mai mulți microbi, oriunde: pe scaunul wc-ului, pe butonul de tras apa, pe robinet și mai ales pe clanță.
2. Hidratați-vă. În zbor, aerul este mult mai uscat, așa că mucoasele din nas și gură se vor usca și astfel vor deveni mai vulnerabile în fața virusurilor. Prin urmare, beți multă apă, de preferat din propria sticlă. Evitați cafeaua sau ceaiul care sunt pregătite în avion.
3. Păstrați-vă în permanentă mâinile curate. Spălați-vă foarte des cu apă și săpun sau folosiți gel dezinfectant cu un conținut de alcool de cel puțin 60%, mai ales dacă ați atins diverse obiecte din jur, pe care nu știți cine le-a mai atins înainte.
4. Evitați pe cât posibil să deschideți măsuțele pliabile. Acestea sunt folosite de toți pasagerii și sunt rareori sau chiar deloc curățate. Dacă trebuie totuși să deschideți măsuța, e bine să o ștergeți înainte cu șervețele dezinfectante. Indicat e să ștergeți și mânerele scaunelor.
5. La fel, buzunarele de pe scaunul din față. Acesta chiar e un loc ce trebuie evitat cu desăvârșire pentru că nu știi niciodată ce găsești aici.
6. În niciun caz nu e indicat să vă descălțați și în niciun caz în picioarele goale vara, adică să nu atingeți mocheta din avion.
7. Și poate cel mai important, nu vă atingeți fața cu mâinile, chiar dacă aveți impresia că sunt curate. Doar ducând mâna la nas, gură sau ochi le oferiți virusurilor șansa să vă îmbolnăvească.
8. Alegeți-vă locul cu grijă. Cel mai bine ar fi să stați la geam, pentru că așa veți intra în contact cu cât mai puțină lume. Dacă stați la culoar, oricând poate trece pe lângă un pasager bolnav care merge la baie, de pildă. Va atinge din greșeală sau și mai rău poate tuși sau strănuta fix când trece pe lângă dumneavoastră.
9. Specialiștii spun că este mai bine să păstrați ventilația pornită și direcționată în jos pentru că acest suflu de aer ventilat creează un fel de con de protecție și împrăștie eventualii germeni din aer. În plus, aerul din avion deși ventilat, este trecut prin filtre care ucid 99% din virusuri. Mai mult de atât, tot aerul din avion este ventilat de 20-30 de ori într-o singură oră.
10. Și nu în ultimul rând, purtați o mască, iar dacă nu aveți mască, un fular sau o eșarfă, pentru a vă proteja de germenii care zboară în jurul dumneavoastră.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!