VIDEO. China transmite LIVE construcția celor 2 spitale din Wuhan. Cum arată după 8 zile

Ultima actualizare: 31-01-2020 08:01
Spital Wuhan
yangshipin.cn

Chinezii muncesc de zor la cele două spitale pentru pacienții infectați cu coronavirus din Wuhan, pe care au anunțat că le vor contrui în timp record: 10, respectiv 15 zile.

Ca toată lumea să poată urmări stadiul lucrărilor, mai multe camere au fost instalate pe cele două șantiere din Wuhan și transmit LIVE, în permanență, construcția spitalelor Huoshenshan și Leishenshan, relatează China Daily.

Autoritățile de la Wuhan au anunțat vineri că vor construi spitalului Huoshenshan, cu 1.000 de paturi și care se va întinde pe 25.000 de metri pătrați, până pe 3 februarie. Sâmbătă a fost anunțată construcția unui al doilea spital, Leishenshan, cu 1.300 de paturi.

Cele două spitale sunt construite din prefabricate, după modelul unui centru medical temporar, construit la Beijing, în doar o săptămână, în 2003, unde au fost tratați bolnavii de SARS în timpul epidemiei din urmă cu 17 ani.

La acest proiect colaborează  patru institute de cercetare și companii de construcții ale guvernului de la Beijing.

Epidemia care a pus în alertă întreaga lume și a paralizat China face zilnic noi victime. Joi, numărul oficial al deceselor a ajuns la 170, iar al îmbolnăvirilor a ajuns la aproape 8.000.

Imaginile LIVE pot fi urmărite aici:

Leishenshan: http://t.cn/A6PIeT14

Huoshenshan: http://t.cn/A6PIYNvD

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO