România, ”paradisul” proxeneților. Victimă: ”Mă violau cu copilul în pat”


Ultimul update: Joi 01 August 2019 20:25
Data publicarii: Joi 01 August 2019 19:47
Categorie: Stiri actuale

România este principala sursă de femei și copii, victime ale traficului de carne vie, din Europa.

Aproape două treimi dintre persoanele exploatate sexual în Europa provin din țara noastră. Și tot de la noi sunt și cei mai mulți proxeneți.

ONG-urile care încearcă să le ajute pe victime spun că mii de tinere au fost păcălite ori chiar răpite, violate, bătute și adesea drogate sau torturate, ca să nu se opună atunci când se întâlnesc cu clienții. Îngrozitor este că uneori chiar partenerii, soți sau iubiți le determină să se prostitueze.

Victimă: ”Am ajuns să mă oblige lumea să fac sex pe bani. Se drogau şi veneau la mine, cu copilul în casă, cu copilul în pat. Dădeau cu palmele, cu pumnii. Degeaba ţipam. Era târziu, era noapte.”

Este una dintre sutele de femei care ajung, an de an, victime ale traficului de carne vie din România. De cele mai multe ori adolescentele cad în plasa aşa numiţilor "Lover boy". Bărbaţi care le abordează pe reţele de socializare ori în stradă şi le fac să se îndrăgostească de ei.

Simona Voicescu, Asociaţia Necuvinte: "Apare acest tânăr, apropiat de vârstă cu ele, care le înţelege absolut toate traumele, toate durerile, care le propune o întâlnire, se întâlnesc, este foarte uşor să se îndrăgostească de ei pentru că le spun tot ce vor să audă. Nouă ni se pare că ea s-a îndrăgostit, că a întâlnit jumătatea vieţii ei şi, de fapt, ea a intrat într-o schemă de trafic de persoane în care a fost agăţată".

Şi în cazul altei femei, cel care iniţial a fost iubit i-a devenit soţ, dar şi proxenet. Reprezentaţii ONG-urilor care se ocupă de reintegrarea tinerelor exploatate spun că povestea acestei femei ascunde un adevărat fenomen. Sunt sate întregi în România unde bărbaţii îşi conving soţiile să se prostitueze măcar pentru o vreme.

Monica Boseff, Asociaţia Uşa Deschisă: ”În timp ce noi vorbim cu ele primesc mesaje atât de des şi întrebându-le zic: "Aaa, păi nu, e soţul meu. Ce face iubita mea, câţi bani am făcut noi în seara asta? Noi!". Ea fiind în bordel, el fiind la colţul străzii, în cafenea. În satele astea în care te duci şi întrebi, familiile ştiu - da, dragă, dar ce mare lucru face şi ea pentru şase luni. Un an, lasă că nu moare nimeni.”

România ”paradisul” proxeneților

 

Potrivit unui studiu al Comisiei Europene, România este ţara din UE care furnizează cele mai multe victime ale traficului de persoane, majoritatea femei şi copii.

În doi ani, 2015 şi 2016, peste 1.700 de victime au ajuns în ţări precum Marea Britanie, Germania, Italnia, Spania sau Austria. O altă statistică neagră arată faptul că cei mai mulţi traficanţi provin tot din ţara noastră - aproape trei mii de infractori - de două ori mai mult faţă de Germania, țara de pe locul doi.

Ciprian Ghițuleasa, purtător de cuvânt Agenţia Naţională pentru prevenirea şi combaterea traficului de persoane: ”În ce priveşte oferta traficului de persoane, vorbim de condiţiile de trai, nivelul de educaţie, condiţiile sociale. Este o cerere din ce în ce mai mare pentru servicii sexuale.”

Simona Voicescu, Asociaţia Necuvinte: "Le ţin dependente de droguri, de medicamente ca să fie mereu într-o stare de lentoare".

Cât câștigă pe an un traficant de pe urma unei singure fete 
 

Într-un an de zile, un traficant poate câştiga de pe urma unei singure fete de la câteva sute de mii de euro la câteva milioane.

O statistică şi mai tristă arată ca trei sferturi dintre copiii din centrele de plasament ajung victime ale traficanţilor. ONG-urile au raportat numeroase cazuri în care tinerii instituţionalizaţi sunt abuzaţi încă din centre, apoi ajung să se prostitueze.

Andreas Elgard; Preşedintele Consiliului Tinerilor Instituţionalizaţi: "Cifrele sunt îngrijorătoare. 74% dintre persoanele care au fost găsite în reţele de trafic provin în România. 61% dintre acestea sunt persoane care au fost traficate şi abuzate sexual. Anul trecut, Poliţia Română a înregistrat 2,5 violuri pe zi, însemnând 15.253 de cazuri de abuz.”

Același studiu realizat de Comisia Europeană arată că peste 60% dintre victime sunt exploatate sexual în reţele de proxenetism iar un sfert sunt folosite pentru muncă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

aCLICK AICI peantru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

De ce ajung atât de multe minore din Caracal în mâinile traficanților. Localnicii se tem
De ce ajung atât de multe minore din Caracal în mâinile traficanților. Localnicii se tem
România, pe primul loc în Europa la traficul de persoane. Principalele cauze
România, pe primul loc în Europa la traficul de persoane. Principalele cauze
Sistemul
Sistemul "Alertă Răpire Copil", folosit o singură dată în 8 ani. Deviza sa: "Fiecare secundă contează"
VIDEO PROTVPLUS.RO
Decolteu
Instituția de stat în care angajatele nu mai au voie cu decolteu sau fuste scurte
Primarul din Cavnic, vizat de un dosar penal. Un localnic susține că a intrat peste el în casă
Trump a explicat de ce și-a anulat vizita în Danemarca. ''Nu aşa se vorbeşte cu SUA''
Bărbat rănit grav după ce s-a răsturnat cu tractorul și a rămas prins sub utilaj
Barierele care pot însemna diferența dintre viață și moarte. Salvatorii, fără soluții
Sauna și piscina, remediul sătenilor după o zi de muncă. ”Decât să sap, e mai ok”
jefuiti club
Turiști străini, jefuiți în Centrul Vechi după ce erau amețiți cu alcool și de animatoare
Bogdan Drăghici și-ar fi violat fiica de mai multe ori. În trecut, vorbea de ”tați abuzivi”
Momentul care l-a făcut pe Iohannis să izbunească în râs. Ce cadou i-a oferit lui Trump
Analiști, despre miza întâlnirii Iohannis - Trump: ”Suntem în plin război comercial”
Viață bună pe bani publici. Angajații CJ Argeș merg la ”cursuri” în stațiuni de lux și se amuză de situație
România nu va mai prelua migranți de pe nava Open Arms