Cum a ajuns interlopul "Rechinul" din Craiova să aibă legături cu "El Chapo"
Gruparea din Mexic condusă de "Rechinul" - pe numele său adevărat Florian Tudor - ar avea legături cu legături cu cartelul Sinaloa.
Deşi "Rechinul" a fost arestat abia acum în Mexic, gruparea interlopă din Dolj, care operează afaceri ilegale în România, Mexic și Statele Unite a intrat de ani buni în vizorul procurorilor DIICOT. Se crede că ar fi furat până la 1,2 miliarde de dolari de pe cardurile turiştilor care veneau în Mexic. Românul a negat constant toate acuzaţiile.
Organizația Riviera Maya, înființată de un grupul de români, avea de asemenea o companie proprie de bancomate, numită Intacash și a compromis peste 100 de ATM-uri din stațiunile turistice mexicane.
Conform presei din această ţară, românii montau pe bancomate un aparat sofisticat care le permitea să cloneze cardurile, acestea fiind folosite apoi pentru a retrage bani din alte țări, printre care India, Indonezia și Taiwan.
Din banii obținuți ilegal, "Rechinul" ar fi construit pe Riviera mexicană, în Cancun, două blocuri cu 28 de eteaje, și-ar fi cumpărat terenuri în Brazilia, iar în România voia să ridice un hotel.
Pe de altă parte, Florian Tudor neagă acuzaţiile şi spune că este victima abuzurilor justiţiei din Mexic.
Legăturile dintre "Rechinul" şi "El Chapo"
Despre „Rechinul” există informaţii că ar avea 3 neveste, una din acestea fiind rudă cu un mexican care ar avea legături cu celebrul cartel de droguri de la Sinaloa, condus de Joaquin Guzman, mai cunoscut drept „El Chapo” până în 2016, iar ulterior de fii lui "El Chapo" şi locotenentul acestuia, „El Mayo”.
În 2019, "El Chapo" a fost condamnat, în Statele Unite, la închisoare pe viață, plus o pedeapsă de 30 de ani.
Cine este interlopul "Rechinul"
Florian Tudor, cunoscut în lumea interlopă drept „Rechinul”, controlează o firmă care se ocupa de montarea şi întreţinerea bancomatelor în Cancun şi Playa del Carmen, zone frecventate în fiecare an de milioane de turişti.
Pe aceste bancomate, spun anchetatorii, „Rechinul” ar fi montat dispozite de clonare a cardurilor, furând astfel sume uriaşe. Banii erau retraşi în state precum SUA, India, Paraguay şi Indonezia. O singură echipă a grupării obţinea într-o săptămână până la o sută de mii de dolari, iar reţeaua era vastă.
Cu o parte din banii obţinuţi, spun surse din anchetă, „Rechinu”a construit pe o plajă din Cancun două blocuri de câte 28 de etaje fiecare, iar în Brazilia ar fi cumpărat terenuri care valorează câteva zeci de milioane de dolari. „Rechinu” a ridicat două clădiri de locuinţe şi în Craiova şi urma să construiască, aici, şi un hotel.
Gruparea condusă de „Rechinu” a racolat din România mai mulţi specialişti în electronică şi tinichigerie care au ajutat la construirea dispozitivelor folosirea la copierea cardurilor, spun procurorii DIICOT.
Reţeaua avea şi o divizie formată din români violenţi, care asigura protecţia afacerii ilegale faţă de alte grupări de crimă organizată din Mexic.
Cum a fost executat un "trădător" din reţeaua românească din Mexic
Unul dintre membrii acestei brigăzi a fost împuşcat în 2018 pentru că a îndrăznit să să îşi conteste liderul. Inițial, „Rechinu” i-ar fi şantajat familia.
Apoi, ar fi pus să fie înjunghiat într-un loc public din Cancun, iar în final şi-ar fi trimis garda de corp să îl execute, spun anchetatorii, în maşină.
Sursa: Pro TV
Etichete: rechin, droguri, craiova, interlopi, mexic, trafic, el chapo, sinaloa, cancun, bancomate,
Dată publicare:
28-05-2021 08:37