Fratele interlopului "Rechinul" riscă ani grei de închisoare. Cum a fost prins de FBI în Mexic

Ultima actualizare: 14-10-2019 11:14
Fratele interlopului
https://www.elsudcaliforniano.com.mx

Claudiu Martin Florian, fratele interlopului Tudor Florian, poreclit "Rechinul", acuzat că e liderul unei rețele internaționale de skimming, riscă până la 30 de ani de închisoare pentru acuzațiile aduse de autoritățile din SUA.

Claudiu Martin Florian, în vârstă de 44 de ani, cunoscut drept „Florin Claudiu”, „Johnny Ion”, „Jane Hoțul”, „Petru Andrioaie” sau „Petru Andrioane”, a fost arestat în timp ce se afla la Cabo San Lucas, Mexic, într-o operațiune coordonată de FBI și alte agenții federale americane și din Mexic, în urma căreia au fost reținute 18 persoane, printre care 13 români.

Mai multe imagini în galeria foto

Potrivit presei mexicane, Claudiu Martin Florian era considerat, la rândul lui, lider al rețelei de skimming ce funcționa pe teritoriul Mexicului. El a fost arestat împreună cu alți șase români, în urma operațiunii la care au participat și autorități din Mexic, precum poliția federală și Institutul Național de Migrație.

Ceilalți șase români reținuți în Mexic, membri ai rețelei conduse de Claudiu Martin Florian, sunt Ovidiu Tudor Marușca, Enryko-Cezar Constantinescu, Laurențiu-Florin Nicola, Eleodor-Ninel Pencu, Cosmin Stoica și Dragos-Teodor Leontinescu.

Potrivit elsudcaliforniano.com.mx, poliția federală mexicană a reușit localizarea și prinderea românilor fără a utiliza forța.

Alți 13 români acuzați de infracțiuni în SUA

 

Alți 13 români s-au aflat pe lista celor reținuți în urma operațiunii desfășurate de FBI, poliția din New York (NYPD) și Agenția de Protecție a Frontierelor Statelor Unite (“CBP”).

Este vorba despre: 

Raul Ionuț Vidrășan (cunoscut drept „Mișu” sau „The Boy”), 27 de ani, rezident în Perugia, Italia;
Alex Donati, 51 de ani, rezident în Cabo San Lucas, Mexic
Mircea Constantinescu (poreclit „Șobo”), 44 de ani, rezident în Copper City, Florida;
Valentin Petrescu („Gico Cosmin Giscan” sau „Zoltan Pruma”), 32 de ani, rezident în Russellville, Arkansas;
Cristian Costea, 44 de ani, rezident în Queens, New York
Alin Haneș Călugăru, 39 de ani, rezident în Sunny Isles, Florida;
Ionela Constantinescu („Pitica”), 35 de ani, rezident în Cooper City, Florida;
George Șerban, 32 de ani, rezident în Miami, Florida;
Dragoș Diaconu, 41 de ani, rezident în Nashville, Tennessee;
Cristian Ulmanu („Boris Moravec”), 54 de ani, rezident în Russellville, Arkansas;
Iuliana Mihailescu, 42 de ani, rezident în Queens, New York.
Mădălin Alexandru Anca („Mateo Fernandez Alejandro”).

Celalte persoane reținute sunt străini, rezidenți în SUA: Nikolaos Limberato („Nicu Limberto”), 53 de ani, rezident în Deer Park; Theofrastos Lymberatos, 36 de ani, rezident în Queens, New York; Andrew Eliopoulos, 34 de ani, rezident în Queens; Peter Samolis, 30 de ani, rezident în Queens; Kelly Karki Lam, 42 de ani, rezident în Manhattan, New York.

Cei 18 erau membrii unei vaste rețele specializate în skimming și spălare de bani, care acționa pe teritoriile mai multor țări, în principal Mexic și Statele Unite ale Americii, prejudiciul creat de aceștia ridicându-se, potrivit acuzațiilor, la peste 20 de milioane de dolari.

Potrivit dailyvoice.com, fiecare dintrei cei 18 suspecți sunt acuzați de complicitate la fraudă prin dispozitive de skimming, complicitate la fraudă bancară și fraudă prin sisteme informatice și furt de identitate agravat.

În plus, unii dintre suspecți sunt acuzați de spălare de bani, folosindu-se de conturi bancare, achiziționarea de proprietăți, afaceri și transporturi de bani cash.

Pentru aceste acuzații, aceștia riscă până la 30 de ani de închisoare, scrie sursa citată.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO