Românul Florian Tudor, zis Rechinul, acuzat că ar conduce o grupare mafiotă în Cancun, care a furat peste 1 miliard de dolari, i-a captat atenţia preşedintelui Mexicului.

Înaltul oficial a solicitat public autorităţilor din ţara sa ca românul să fie ascultat. Asta după ce Rechinul i-a transmis printr-o scrisoare că îi încredinţează copiii dacă lui i se va întâmpla ceva. Drept urmare, şefa Secretariatului Securităţii publice, din cadrul Guvernului mexican, s-a întâlnit cu Florian Tudor.

Florian Tudor declară că este un om de afaceri cinstit cu investiţii imobiliare pe litoralul mexican. După ce a vorbit despre el chiar preşedintele, Rechinul a avut o întâlnire privată de aproape o oră cu şefa Secretariatului pentru Securitate şi Protecţie a Cetăţeanului din Mexic, Rosa Isela Rodriguez, se precizează într-un comunicat de presă al instituţiei.

„Secretara de stat a dat curs cererii cetăţeanului de origine română de a fi ascultat de către autorităţile guvernamentale mexicane. În cadrul întâlnirii, a fost furnizat un termen în care Tudor va fi primit în audienţă la Unitatea de Informaţii Financiare”, transmite Alejandro Dominguez, jurnalist Milenio Noticias.

Această instituţie este de fapt cea care i-a declarat război românului cunoscut în Mexic sub numele de El Tiburon adică Rechinul. În urmă cu o lună, în cadrul operaţiunii Caraibe, autorităţile au îngheţat conturile bancare ale lui Florian Tudor dar şi ale altor 78 de persoane fizice şi juridice printre care mai mulţi oameni politici bănuiţi că ar fi protejat reţeaua de infractori condusă de romanul din Cancun. De asemenea, instituţia financiară îi acuză de spălare de bani. După această operaţiune de amploare, Florian Tudor a ieşit la contraatac şi şi-a declarat nevinovăţia printr-o scrisoare publică. El i-a cerut ajutor chiar preşedintelui Mexicului care, la sfârşitul săptămânii trecute, i-a răspuns.

Andres Manuel Lopez Obrador: „Îi voi cere lui Rosa Icela Rodriguez, secretară de securitate publică, să se întâlnească cu această persoană, despre care vorbiţi, pentru a vedea cum stau lucrurile cu traficul şi cu aceste carduri.”

Întâlnirea a avut loc la câteva zile de la acest anunţ al preşedintelui.

Alejandro Dominguez, jurnalist Milenio Noticias: „Se presupune că au vorbit în principal despre acuzaţiile pe care el (n.r. Florian Tudor) le aduce mai multor funcţionari publici care ar încerca să îl elimine şi despre care a spus că i-ar fi cerut mită când a depus plângere împotriva lor, după ce l-ar fi deţinut abuziv în 2019”

Florian Tudor s-a transformat din acuzat în acuzator mai ales după ce presa mexicană a transmis că el ar fi finanţat mai mulţi oameni politici care îi ofereau în schimb protecţie.

Telenovela Rechinului în Mexic este departe de a se fi terminat, iar implicarea chiar a preşedintelui Mexicului în această poveste vine să dea apă la moară celor care arătau cu degetul către o reţea de oameni politici care ar proteja afacerile ilegale de pe riviera mexicană. Deşi anchetatorii mexicani spun că au indicii serioase care arată că Florian Tudor este liderul unei reţele care a reuşit să fure peste 1,2 miliarde de dolari prin clonarea cardurilor bancare, românul se consideră nevinovat şi susţine că el este de fapt victima unor jocuri politice.