Interlopii din Dolj. Bărbat, executat de ”Rechinu” după ce s-a lăudat cu armele pe net

victima rechinu
Pro TV

O grupare interlopă din Dolj cu afaceri ilegale în România, Mexic și Statele Unite a intrat în vizorul procurorilor DIICOT.

În șapte ani, ar fi strâns zeci de milioane de dolari din clonarea de carduri și introducerea ilegală în Statele Unite a sute de persoane.

Gruparea era condusă de un român din Mexic, cunoscut în lumea interlopă drept „Rechinu". Din banii obținuți ilegal, individul ar fi construit pe Riviera mexicană două blocuri, și-ar fi cumpărat terenuri în Brazilia, iar la noi voia să ridice un hotel.

Patru persoane au fost reținute, joi seară, în acest caz.

Rechinu" este suspectat și că a comandat uciderea unui subaltern

 

Era ora 6 dimineaţa când jandarmii şi ofiţerii de la Crimă Organizată au descins în casele suspecţilor din Dolj. Aveau informaţii vor găsi bani obţinuţi din clonarea de carduri, arme şi aparatură folosită la comiterea de infracţiuni în Mexic, în zonele frecventate de turişti.

Citește și
Caravana migranților din Guatemala intră în Mexic
Grupare specializată în traficul de migranţi în Mexic şi SUA, condusă de un român. Cine e "Rechinul"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

La o adresă, poliţiştii au săpat în curtea casei ca să găsească dovezile şi banii ascunşi de suspecţi.

Reţeaua din care fac parte suspecţii români, dar şi mexicani, era coordonată de Florian Tudor, cunoscut în lumea interlopă drept „Rechinu". Individul, stabilit în Mexic, controlează o firmă care se ocupa de montarea şi întreţinerea bancomatelor în Cancun şi Playa del Carmen, zone frecventate în fiecare an de milioane de turişti.

Pe aceste bancomate, spun anchetatorii, „Rechinu” ar fi montat dispozite de clonare a cardurilor, furând astfel sume uriaşe. Banii erau retraşi în state precum SUA, India, Paraguay şi Indonezia. O singură echipă a grupării obţinea într-o săptămână până la o sută de mii de dolari, iar reţeaua era vastă.

Cu o parte din banii obţinuţi, spun surse din anchetă, „Rechinu”a construit pe o plajă din Cancun două blocuri de câte 28 de etaje fiecare, iar în Brazilia ar fi cumpărat terenuri care valorează câteva zeci de milioane de dolari. „Rechinu” a ridicat două clădiri de locuinţe şi în Craiova şi urma să construiască, aici, şi un hotel.

Gruparea condusă de „Rechinu” a racolat din România mai mulţi specialişti în electronică şi tinichigerie care au ajutat la construirea dispozitivelor folosirea la copierea cardurilor, spun procurorii DIICOT.

Reţeaua avea şi o divizie formată din români violenţi, care asigura protecţia afacerii ilegale faţă de alte grupări de crimă organizată din Mexic.

Unul dintre membrii acestei brigăzi a fost împuşcat anul trecut pentru că a îndrăznit să să îşi conteste liderul. Inițial, „Rechinu” i-a şantajat familia. Apoi, a pus să fie înjunghiat într-un loc public din Cancun, iar în final şi-ar fi trimis garda de corp să îl execute, spun anchetatorii, în maşină.

Înainte de a fi executat, Sorinel Marcu încerca să îşi sperie rivalii pe reţelele sociale, cu armele în mână.

Aduși la audieri

 

Gruparea condusă de Florian Turcu zis „Rechinu" este acuzată şi de trafic de migranţi. Ar fi ajutat sute de romani să obţină acte false, apoi să treacă fraudulos frontiera din Mexic în Statele Unite. În urma percheziţiilor din România, cinci suspecţi au fost aduşi la audieri.

Suspecţii români au dat explicaţii anchetatorilor la sediul DIICOT din Capitală. Procurorii sunt de părere că cei cinci români erau ochii şi urechile infractorilor din Mexic şi făceau tot ce le stătea în putinţă să le apere afacerile de la noi din ţară.

Procurorii nu au anunţat deocamdată dacă „Rechinul” a fost şi el reţinut. Presa din Mexic susţine că individul ar fi fost reţinut de Poliţia din Cancun, alături de un alt individ, pentru posesie ilegală de arme şi bani pe care nu i-a putut justifica. Anchete în acest caz fac inclusiv agenţii FBI.

În urma percheziţiilor, procurorii DIICOT au ridicat 6 maşini de lux şi câteva zeci de mii de euro, lire sterline şi dolari dar şi un pistol cu glonţ - calibrul 9 mm - şi mai multe ceasuri de lux şi telefoane mobile.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Ce ingropasera in curte interlopii din Dolj si Bucuresti. Aveau ”afaceri” in SUA si Mexic
Ce ingropasera in curte interlopii din Dolj si Bucuresti. Aveau ”afaceri” in SUA si Mexic

Lovitură puternică pentru lumea interlopă de la noi.

Grupare specializată în traficul de migranţi în Mexic şi SUA, condusă de un român. Cine e
Grupare specializată în traficul de migranţi în Mexic şi SUA, condusă de un român. Cine e "Rechinul"

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au destructurat o grupare specializată în skimming şi trafic de migranţi, care ar fi acţionat, de 7 ani, în România, Mexic, SUA şi alte ţări.

Bătaie cu săbii între mai mulţi interlopi, în faţa unei săli de păcănele din Craiova
Bătaie cu săbii între mai mulţi interlopi, în faţa unei săli de păcănele din Craiova

Bătaie cu bâte şi săbii în faţa unei săli de jocuri de noroc din Craiova, în urma căreia patru bărbaţi au fost reţinuţi

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.