Cozi uriase la Pasapoarte, in Pipera. Cristi Chivu, printre cei care au abandonat sa mai astepte la rand

Dată publicare: 30-05-2017 12:38
Dată actualizare: 02-06-2017 06:58


Chiar daca traim intr-o era informatizata si avem cea mai mare viteza de internet din Europa, autoritatile sunt incapabile sa ne scape de cozile de la ghiseele publice.

Ore in sir pierd inca de dimineata sute de oameni care au ajuns la directiile de pasapoarte, ca sa isi obtina sau sa-si schimbe documentele. Iar in tot acest timp, prefectura a decis sa lucreze timp de 4 ore, doar cu jumatate din personal.

Inca de la primele ore, in fata ghiseelor directiei de pasapoarte din Pipera s-au strans sute de oameni. Culmea, doar 3 din cele 6 ghisee care ar fi trebuit sa le prelucreze cererile s-au deschis la ora 8 si jumatate. Disperati ca nu vor reusi sa se intoarca la timp la serviciu, oamenii au cerut explicatii. Au aflat ca restul de ghisee se deschid de la 10:30, din lipsa de personal. Nici la alte directii nu au avut mai mult succes.

Cel putin 2 ore a pierdut in medie fiecare persoana care s-a asezat la coada pentru obtinerea pasaportului. Desi este o perioada cu foarte multe cereri conducerea institutiei a decis sa lucreze cu doar 3 ghisee in cele mai aglomerate ore.

Si fotbalistul Cristian Chivu si-a incercat norocul la coada la pasapoarte. A descoperit ca are 200 de persoane in fata si s-a plans ca pierde avionul. Descurajat de ritmul lent, fostul capitan al Nationalei Romaniei a decis sa incerce si in alta parte.

Intre timp, o angajata a institutiei ne explica motivul pentru care s-a instaurat noul program. Se lucreaza in schimburi, fiindca s-a marit perioada pana la 10 ore, ca sa se preia mai multe cereri, insa cei la Pasapoarte nu au personal deoarece nu s-au aprobat angajari.

In loc sa angajeze mai multi oameni, autoritatile cred problema va fi rezolvata dupa mutarea celor 6 directii de pasapoarte din Bucuresti intr-un mall din Militari. Lucrarile de amenajare ar trebui sa fie gata pana pe 15 august.


VIDEO PROTVPLUS.RO