Corneliu Vadim Tudor, inmormantat dupa ce cavoul a fost SPART. Sute de oameni l-au condus pe ultimul drum
Insotit de familie si de peste o mie de oameni care l-au iubit, inconjurat de flori si cu o slujba oficiata de 16 preoti, Corneliu Vadim Tudor a parasit joi aceasta lume.
Politicianul a fost inmormantat in cimitirul Ghencea civil, din Bucuresti, langa mama sa. Nu fara controverse insa. Cosciugul s-a dovedit a fi prea mare pentru groapa si a avut nevoie de modificari pentru a putea intra. Poate ca a fost ultima dovada a tribunului de nesupunere si umor, chiar si in fata mortii, si-au spus apropiatii. Ca doar a invitat-o prieteneste la o cafea, iar ea s-a dovedit prea grabita, dupa cum a schitat-o in ultimele sale versuri.
Acesta este momentul in care audienta, pana atunci zgomotoasa, si-a pierdut rasuflarea: sicriul in care se afla trupul lui Corneliu Vadim Tudor nu incapea in cavoul pregatit in cimitirul Ghencea civil.
Desi muncitorii au facut calcule peste calcule, la locul faptei lucrurile au stat diferit. Asa ca, dupa cateva incercari esuate, unul dintre gropari a fost nevoit sa sparga 15 centimetri din peretele locului de veci.
Dupa cateva zeci de minute de cazna, sub ochii a mii de cetateni care asistau stupefiati, Tribunul a fost asezat langa mama sa, unde isi va dormi somnul de veci.
Fratele politicianului a cautat o explicatie pentru acest moment delicat: "E de vina, oarecum, mama, ca ne-a facut mai mari. Cornel a fost foarte voinic si noi nu am putut sa luam un cosgiuc normal. Am fost asigurati de toti ca l-au masurat cu atentie. Si de seful cimitirului, si de gropari. De trei ori l-au masurat
au fost nevoiti sa dea o bordura la o parte ca sa intre."
Credinciosii insa au vazut in asta un semn, un mesaj pe care Vadim Tudor a incercat sa il transmita dincolo de moarte.
"Cred ca nu voia sa plece, poporul nu voia sa plece. Cred ca regreta ca a murit, ca a murit prematur. Tocmai de aceea nu a incaput in mormant. Ii pare rau ca a plecat dintre noi", spune o femeie.
Cu acest moment, inmormantarea lui Vadim Tudor s-a incheiat. A fost finalul unei zile extrem de dureroase pentru fetele si sotia politicianului, care si-au luat ramas bun de la el.
Ceremonia a debutat la biserica Sfantul Gheorghe cel Nou, unde au oficiat 16 preoti.
Usor nu le-a fost nici celor care l-au admirat si au tinut sa il vada pentru ultima data pe Corneliu Vadim Tudor. In momentul in care cortegiul funerar a iesit pe poarta bisericii, oamenii adunati in fata au inceput sa planga si sa il aplaude. Drumul spre cimitir i-a fost presarat cu florile aruncate in fata masinii mortuare de aceiasi admiratori.
Inainte sa ajunga la cimitir, cortegiul funerar s-a oprit in fata Senatului, unde oamenii au tinut un moment de reculegere, la fel si in fata casei sale. Din cortegiul funerar au facut parte doar cei foarte apropiati fostului europarlamentar, spre supararea unora.
La cimitir, sicriul a fost adus pe umerii militarilor si a fost, iarasi, intampinat de aplauzele celor care l-au cunoscut pe Vadim Tudor si i-au admirat discursul nationalist. O mare de oameni a asistat la slujba solemna de inmormantare, asa ca cei aflati mai in spate au facut orice ca sa vada mai bine. S-au catarat pe gheretele paznicilor, chiar pe stalpi sau pe cruci. Miron Cozma, prezent si el la slujba, a fost certat de un enorias pentru ca vorbea prea tare.
Pana la urma, ceremonia s-a incheiat fara incidente deosebite, desi unora li s-a facut rau de la caldura si au fost nevoiti sa apeleze la ajutorul medicilor de la ambulanta. Altii ar fi vrut sa participe la pomana, dar familia fostului europarlamentar i-a invitat la masa doar pe apropiati.
Sursa: Pro TV
Etichete: inmormantare, cimitir, Corneliu Vadim Tudor,
Dată publicare:
17-09-2015 08:18