Averea lasata in urma de Corneliu Vadim Tudor. Familia mosteneste si datorii uriase dupa peste 100 de procese de calomnie
Corneliu Vadim Tudor a inchis ochii pentru totdeauna, insa pentru familia sa, lucrurile sunt destul de complicate iar datoriile mari.
Tribunul a avut peste 100 de procese de calomnie, inclusiv cu parlamentari, iar magistratii l-au obligat la plata unor sume importante. In acest context, Vadim obisnuia sa spuna despre politicienii rivali: "Ei sunt din ce in ce mai bogati, iar eu din ce in ce mai sarac."
In disperare de cauza, fostul candidat la presedintie a incercat sa vanda o parte din pretioasa sa colectie de carti si manuscrise. N-a avut insa prea mult succes. Acum a disparut fulgerator fara sa lase vreun testament.
“Nu a lasat testament pentru ca noi nu avem averi. Singurul lucru pe care il avem este casa, ziarul si revista. Ne raman noua”, a declarat fiica Lidia.
Cornel Vadim Tudor a avut si o casa la Bran care ar fi fost trecuta cu ceva timp in urma pe numele uneia dintre fiice.
Conform declaratiei de avere a candidatului la presedintie din anul 2014, fostul europarlamentar avea o masina Dacia Logan, dar si o "colectie de autografe celebre si obiecte care au apartinut unor personalitati istorice cu o valoare inestimabila". In rest nicio o proprietate, niciun cont in banci din Romania sau strainatate.
De altfel potrivit apropiatilor problemele financiare il presau. Chiar si in ultima sa poezie vorbeste despre bani.
Fortat de imprejurari Corneliu Vadim Tudor ar fi scos la licitatie mai multe manuscrise, dar si cateva carti scrise de el.
“Stimati prieteni, Am decis sa scot pe internet la vinzare, ultimele mele aparitii editoriale, cu autograful meu: "Pamflete explozive" si "Elegii pentru suflete nobile", este un anunt publicat pe Facebook.
Aceasta inregistrare a fost facuta cu 4 zile inainte sa moara. De altfel diverse persoane povestesc ca au fost contactate de Vadim: “In urma cu vreo 6 luni, dupa o pauza mai lunga, Corneliu Vadim Tudor m-a sunat sa-mi ofere spre vanzare un volum dedicat lui Nicolae Ceausescu, celebrul Omagiu. Cerea pe el 20.000 de euro si s-a suparat cand m-a auzit ca, si sa am disponibila suma respectiva, n-as cheltui-o pe o carte despre Ceausescu. Mi-a zis ca sunt negustor prost, caci cartea isi va tripla valoarea in citiva ani."
Alti 10.000 de euro spera sa obtina pe steagul despre care spunea ca ar fi apartinut uneia dintre legiunile conduse de Avram Iancu in Revolutia din 1848. A renuntat sa il vanda anul trecut la licitatie si imediat dupa l-a acuzat pe Gheorghe Funar ca i-a furat tricolorul din sediul PRM.
Tabloul financiar al lui Corneliu Vadim Tudor a fost conturat chiar de cel in cauza. In 2013, cand fostul sef al ANI a apelat la un executor judecatoresc ca sa-l execute silit pentru 5000 de euro daune, tribunul concluziona "o sa ii ia caii de la bicicleta, ca nu are ce sa ii ia."
Acum, familia ii mosteneste si datoriile. De pilda ar trebui sa ii achite deputatei PSD - Ana Birchall 40.000 de euro dupa un proces de calomnie.
Chiar si asa desi era intr-o goana continua dupa bani, Corneliu Vadim Tudor n-ar fi ezitat sa dea din putinul lui si altora. Cel putin asta povestesc sotia si duhovnicul politicianului.
''A fost primul care a initiat cina crestina si a tinut-o 25 de ani din salariul lui de parlamentar. A impartit alimente, a facut donatii mari de tot”, a povestit sotia sa.
Conform celor care il cunosteau, Vadim Tudor ar fi ajuns in acest impas pentru ca s-a incapatanat sa isi sustina singur publicatiile dar si cheltuielile partidului. De altfel, in aceeasi declaratie din 2014 tribunul nota ca si-a imprumutat cele doua ziare cu 150.000 de lei.
Sursa: Pro TV
Etichete: avere, moarte, datorii, testament, Corneliu Vadim Tudor,
Dată publicare:
16-09-2015 18:31