ANIMATIE GRAFICA. Un TAB al armatei SUA s-a ciocnit cu o Dacie a politiei. De ce s-au amuzat soldatii americani

Dată publicare: 24-04-2015 12:55
Dată actualizare: 27-04-2015 07:03


Un convoi NATO a fost implicat, vineri la pranz, intr-un accident, pe soseaua de centura a Galatiului.

Masinile de lupta se indreptau spre poligonul de la Smardan, cand un autoturism al politiei militare romane le-a taiat calea. Minune insa! Dacia veche, dar robusta, cu tabla sanatoasa, i-a protejat pe cei dinauntru.

Practic autoturismul Dacia 1300 venea din sens opus si urma sa se alature convoiului si sa asigure in avangarda deplasarea lui. Coloana militara era formata din 10 transportoare blindate si masini de lupta HUMMER.

Soferul batranei Dacii nu s-a gandit insa ca, in drum spre poligonul de la Smardan, americanii merg exact ca in conditii de razboi. A facut o manevra brusca, iar mecanicul de pe vehiculul blindat nu a mai putut evita impactul. Insa vechiul autoturism romanesc, cu tabla groasa, a fost la inatime.

Soldatii americani mai degraba s-au amuzat in urma accidentului, pentru ca au vazut cat de rezistenta poata sa fie tabla romaneasca de pe Dacie.

Imediat dupa accident, militarii americani au incercat sa lege cu o sufa autoturismul avariat si sa il tracteze cu un TAB, dar nu au reusit. In cele din urma si-au continuat drumul spre poligon, multumiti ca nimeni nu a avut de suferit.

Militarii americani sunt de trei saptamani in poligonul Smardan, in apropiere de Galati, si vor sta pana la sfarsitul lunii aprilie. Ei participa la o aplicatie alaturi de aliatii romani si britanici din NATO si de partenerii din Republica Moldova. Acesta nu este, insa, primul incident in care sunt implicati. Chiar la inaugurarea exercitiului nu mai putin de trei parasutisti americani au fost raniti, in urma unui salt demonstrativ. 


VIDEO PROTVPLUS.RO