Arena Nationala s-ar putea deschide "pe proprie raspundere". Legea privind securitatea la incendiu a fost modificata

Ultima actualizare: 21-02-2016 07:05

Arena Nationala si-ar putea redeschide portile, daca Primaria Capitalei isi asuma raspunderea.

Pompierii anunta ca legea privind securitatea la incendiu a fost modificata miercuri in Parlament si le permite acum celor care nu au autorizatie sa functioneze pe proprie raspundere. Patronii de cluburi, baruri, sau restaurante au timp sa intre in legalitate pana in decembrie.

Asadar, Arena Nationala si alte spatii care nu au autorizatie de securitate la incendiu vor putea sa-si deschida portile si sa primeasca din nou clienti. Vorbim despre locuri publice in care se strang sute sau chiar zeci de mii de oameni asa cum este pe stadion.

Colonel Duduc Benone: Exista o singura conditie, ca organizatorul sa isi asume raspunderea. Binenteles, specifica pompierii, spatiile care sunt in mod evident periculoase si care nu au masuri de protectie, nu vor putea fi deschise.

In acelasi timp, ministrul de interne vorbeste despre nevoia de a exista mai putina birocratie atunci cand e vorba de obtinerea acestei autorizatii de securitate la incendiu. Sa dispara pasul intermediar, avizul, propune Petre Toba.

Petre Toba: “Am cerut simplificarea procesului de obtinere a autorizatiei de securitate la incendiu si eliminarea monopolului detinut in acest moment de un numar restrans de firme si experti care impun costuri ridicate beneficiarilor."

Pana acum, drumul unui patron trecea pe la pompieri, primarie, arhitect, firma autorizata pentru aviz si din nou pe la toate institutiile.

Raed Arafat: "La prevenire, autorizare si avizare, observam o crestere in acest an, dar si al controalelor amenzilor si al cuantumurilor, peste 59.000 de controale, peste 230.000 de amenzi"

Drumul proprietarilor de cladiri noi sau al patronilor de restaurante si baruri catre firmele expertilor a fost reglementat prin ordin de ministru. Pentru a scapa de monopol si a elimina avizului din sarcina pompierilor ar trebui schimbata legea 50 a Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratie Publica.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO