Comandantul pompierilor care au intervenit la concertul Carla's Dreams, cand noua tineri au lesinat, propus pentru avansare

24-05-2016 20:51

Catalin Buturca - Facebook

Comandantul echipajului de pompieri care a intervenit la mall-ul din Piatra-Neamt in cazul incidentului din timpul concertului Carla's Dreams, a fost propus pentru avansare in grad, in mod exceptional, de catre seful ISU Neamt, relateaza News.ro.

Conducerea ISU Neamt considera absolut justificata avansarea plutonierului major Catalin Buturca, in conditiile in care acesta a prevenit "o potentiala situatie de dezastru”. Pompierul respectiv a fost cel care a intervenit inca din momentul in care a lesinat primul tanar, el coordonand, pana la sosirea sefului ISU Neamt, toate structurile aflate la momentul incidentului in mall Galleria, respectiv ISU, Ambulanta, Jandarmi si firma privata de paza a complexului.

"Eu consider ca modul cum si-a facut datoria plutonierul major Catalin Buturca a fost unul exceptional, punandu-si in evidenta profesionalismul sau. Practic, a prevenit o potentiala situatie de dezastru. De la primul lesin, a devenit conducatorul interventiei si s-a achitat foarte bine de sarcini pana la sosirea sefului ISU. S-a prevenit panica generalizata, mentinand situatia la un nivel de acceptabilitate”, a declarat, marti, pentru News.ro inspectorul sef al ISU Neamt, Ioan Nitica.

Potrivit acestuia, cei care vor decide daca plutonierul major Catalin Buturca va fi avansat in mod exceptional la gradul de plutonier adjutant sunt sefii Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta. "Solicitarea mea se analizeaza la nivelul esalonului superior. Eu sper sa se aprobe, fiind prima propunere de avansare in mod exceptional pe care am facut-o pentru un subofiter”, a adaugat Ioan Nitica.

Politia a deschis, sambata, un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa si neluarea masurilor legale privind securitatea si sanatatea in munca, iar Parchetul de pe langa Judecatoria Piatra Neamt a inceput, luni, urmarirea penala in rem, dupa ce, vineri seara, mai multor persoane li s-a facut rau la un concert sustinut de Carla's Dreams in Galleria Mall din Piatra Neamt, iar spatiul a fost evacuat, trupa respectiva intrerupandu-si concertul.

Potrivit informatiilor furnizate de ISU Neamt, vineri seara noua persoane care asistau la concertul Carla's Dreams au avut nevoie de asistenta medicala dupa ce li s-a facut rau, patru dintre acestea fiind duse la spital cu tahicardie si lipotimie. Nimeni nu a ramas internat.

Sursa foto: Facebook

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO