Clopotele au răsunat în toată țara, în memoria Regelui Mihai
În toate bisericile, catedralele şi mănăstirile din ţară, la ora 11.00 s-au tras, miercuri, clopotele, în onoarea Majestăţii Sale.
Oamenii au venit cu flori şi lumânări în mâini, ca să se roage şi să lase mesaje de adio în cărţile de condoleanţe. Mulţi vorbesc cu regret şi enormă admirație despre cel care a fost un exemplu de curaj, demnitate şi nobleţe. Sâmbătă, clopotele se vor auzi din nou în toate lăcaşurile de cult din ţară.
Pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca din a fost amplasat un panou cu o fotografie emblematică a Regelui Mihai, la Palatul Elisabeta, şi câteva dintre cuvintele sale memorabile, inclusiv din discursul istoric rostit în Parlament.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Oamenii au venit rând pe rând să aprindă lumânări şi să lase coroane de flori.
Înalt preasfinţitul Andrei Andreicut, mitropolitul Clujului a transmis un emoţionant mesaj de condoleanţe.
IPS Andrei Andreicut, mitropolitul Clujului: „Oamenii marcaţi de destinul Regelui Mihai au ţinut scurte momente de reculegere.”
Clopotele s-au auzit şi la Timişoara, la Catedrala Mitropolitană.
Una dintre persoanele care au venit în acest loc este Aurelia Hilt. Mama ei făcea parte din aceeaşi promoţie cu cea a regelui, iar după abdicare au purtat o corespondentă secretă, din '81 până la revoluţie.
Aurelia Hilt: „Mama a aflat cumva adresa din Versoix a Regelui şi i-a scris prin mine. Ani de zile înainte de '89, deci între '81 şi '89, i-a scris constant şi a primit prin secretariatul regal şi răspunsuri. A fost impresionat. Eu aduceam din România scrisorile ei, le trimiteam la Versoix şi foarte punctual venea răspunsul secretariatul regal. A fost o legătură extraordinară.”
„Am prins acest sentiment de respect şi admiraţie pentru rege de la bunicul meu, care a fost în Garda Regală, care îmi povestea tot felul de întâmplări care au avut loc în rezenta Regelui."
În haine cernite, românii regretă că poate n-au făcut mai mult pentru rege.
Zaharia Pereș, preot: „Majestatea Sa, Regele Mihai 1 al României, a fost ctitorul Catadralei Mitropolitane din Timişoara"
Şi la Iaşi, miercuri clopotele au anunţat că Regele a ajuns acasă, în România, pentru totdeauna.
Urmează trei zile de doliu naţional, şi funeraliile de sâmbătă, de la Curtea de Argeş, când clopotele vor bate din nou în toată ţara.
Sursa: Pro TV
Etichete: regele Mihai, funeralii regele mihai, inmormantare regele mihai,
Dată publicare:
13-12-2017 17:32