Cine sunt voluntarii care produc viziere pentru medici. Au confecționat deja 6.000 de bucăți

Dată publicare: 05-04-2020 09:45
Dată actualizare: 05-04-2020 13:02


Tot mai mulţi voluntari din ţară vin în ajutorul personalului medical cu echipamente speciale de protecție. Este și exemplul unui ONG din Iași, care în ultimele două săptămâni, a confecționat 6.000 de viziere pentru cadrele medicale din spitale.

Pe cele mai multe, voluntarii le-au distribuit în Iași, dar și altor spitale din toată zona Moldovei.

Reprezentanții ONG-ului din Iaşi au anunţat pe reţelele sociale că primesc donaţii pentru confecționarea de viziere destinate medicilor din spitale. La apel au răspuns atât cadre medicale, cât şi oameni simpli.

Daniel Luca, reprezentant ONG Reset: "Majoritatea donaţiilor au venit din partea medicilor şi noi i-am folosit pentru a achiziţiona şi confecţiona, după cum vedeţi, aceste viziere. Evident voluntarii sunt foarte mulţumiţi pentru că au o activitate şi pot contribui cu ceva bun în societate."

Din donaţii, ONG-ul a strâns aproape 10.000 de lei.

Daniela Mitrofan, reprezentant ONG Reset: "Ni s-a părut o idee bună să ne aducem aportul unei cauze care s-ar putea să ajute nu doar personalul medical, dar şi pe noi înşine."

În ultimele două săptămâni, tinerii au dus câte 200 de viziere la fiecare spital aflat în prima linie în lupta cu COVID 19, din Iaşi, dar şi din alte judeţe, inclusiv medicilor de familie.

Răzvan Socolov, director medical Maternitatea Elenă Doamna Iaşi: "S-au folosit până acum şi sunt foarte OK, sunt solide pot fi inclusiv resterilizate, dacă este necesar. Le folosim în toate etapele şi la consultaţie, le folosim, bineînţeles în sala de operaţie. Deci este o modalitat. de a evita contactul feței cu picăturile care pot conţine virus "

Activitatea în atelierul tinerilor va continua şi în perioada următoare.

Tags: viziere, ong, medici,


VIDEO PROTVPLUS.RO