Suspecții care pretindeau că sunt inspectori OPC, arestați. Cați bani au strâns în 3 luni
Cei şase indivizi din Bucureşti care au păcălit mai mulţi patroni, cu legitimaţii false, şi au strâns şapte mii de lei, dau socoteală pentru escrocherie.
Cinci dintre suspecţi au fost arestaţi preventiv şi unul a fost plasat sub control judiciar.
Procurorii spun că ei pretindeau că sunt inspectori la Protecţia Consumatorului şi le cereau bani celor care voiau să scape basma curată la verificări.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
În câteva luni, aceşti indivizi, 3 bărbaţi şi 3 femei, au luat bani de la câţiva patroni, spun procurorii. Suspecţii mergeau în control la firmele lor şi pretindeau că au descoperit nereguli.
Că să pară autentici, suspecţii le arătau patronilor legitimaţii care semănau izbitor cu ale inspectorilor OPC, dar, spun poliţiştii, acestea aparţineau de fapt unui ONG care se ocupă de protecţia consumatorilor.
Diana Sarca, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei: "Suspecţii lucraseră în trecut la asociaţia asociativă pentru Protecţia Consumatorului însă ONG-ul fusese desfiinţat în urmă cu doi ani. Legitimaţiile folosite de ei semănau cu cele de la OPC."
Anchetatorii spun că indivizii le cereau bani patronilor pentru a-i scapa de o eventuală amendă. Mai mult, susţin poliţiştii, când patronii nu erau atenţi, suspecţii mai şi furau bunuri aflate la îndemână.
Poliţiştii spun că suspecţii au reuşit să strângă 7.000 de lei în 3 luni din astfel de înşelătorii. Şi nu e de mirare, pentru că, speriaţi de controale, patronii firmelor nu se mai asigura că cei care îi controlează sunt inspectori cu adevărat.
Reprezentanţii OPC spun că astfel de cazuri se întâmplă, însă patronii trebuie să ştie că asociaţiile non guvernamentale nu pot face controale.
Claudiu Popa, şeful OPC Bucureşti: "ONG-urile sunt create pentru a consilia persoane fizice. Numai şi numai OPC poate face controale etc."
Doi dintre suspecţi au fost prinşi de poliţişti în timp ce încercau să-l păcălească pe patronul unei firme din Sectorul 2. Restul au fost luaţi de acasă şi duşi la audieri. Toţi şase sunt acuzaţi de înşelăciune, furt şi uzurpare de calităţi oficiale.
Sursa: Pro TV
Etichete: bucuresti, bani, inselaciune, arest, inspectori, escrocherie, patroni, OPC, suspecti,
Dată publicare:
11-08-2017 16:26