Carne de pui veche de 7 ani, gasita intr-un restaurant din Mamaia. Cum a incercat patronul sa-i intimideze pe inspectori
Daca mergeti la mare aveti grija unde mancati. Inspectorii de la Protectia Consumatorului au gasit la un restaurant din Mamaia, atentie, carne de pui veche de 7 ani.
Tot ei spun ca jumatate dintre terasele si restaurantele controlate pana acum pe litoral pun in pericol sanatatea clientilor. 3 unitati au si fost inchise pentru ca aveau alimente expirate. Intr-unul din cazuri, patronul a incercat sa-i intimideze pe inspectori.
Secventele s-au petrecut in bucataria unui restaurant din satul de vacanta din Mamaia. Administratorul s-a lovit in cap cu un pahar, suparat ca localul sau va fi inchis de cei de la protectia consumatorilor. Inspectorii au gasit intr-un congelator carne de pui, veche de cativa ani.
Comisar: "M-a socat puiul in varsta de sase ani care dupa parerea mea asa cum am mai spus trebuia sa mearga la scoala nu sa stea intr-o lada de frig. Avea varsta pentru prescolari, trebuia sa intre intr-un alt circuit decat cel de alimentatie public. Din opt pui, 9 expirati. Unul de acum 6 ani, unul de acum 7 ani."
Asa cum era de asteptat, comisarii de la protectia consumatorului au inchis restaurantul. Masura a fost luata si in cazul altor doua localuri. Situatia este ingrijoratoare pe tot litoralul.
In urma controalelor, comisarii de la protectia consumatorului au gasit in frigiderele teraselor si restaurantelor de pe litoral peste trei tone de mancare expirata. Inteaga cantitate a fost distrusa iar acolo unde au fost gasite probleme, patronii au primit amenzi de ordinul zecilor de mii de lei.
De cele mai multe ori, proprietarii restaurantelor prinsi pe picior gresit, sustin ca alimentele expirate sau gasite fara termen de valabilitate sunt de fapt pentru hrana angajatilor. Cred ca in acest fel vor sa scapa de sanctiuni dar, de fapt, justificarile nu ii ajuta cu nimic.
Inspectorii au descoperit si exemple pozitive. La Mamaia, de pilda, proprietarii a doua restaurante au investit fiecare peste o suta de mii de euro in amenajarea bucatariilor si monitorizeaza zilnic stocurile de alimente pentru a nu-i imbolnavi pe clienti.