Cinci oameni din Buzău, care s-au întors recent din China, sunt ținuți în izolare de DSP


Ultimul update: Marti 04 Februarie 2020 18:25
Data publicarii: Marti 04 Februarie 2020 18:15
Categorie: Stiri actuale
coronavirus

Cinci cetăţeni din Buzău, abia întorşi din China, au intrat în atenţia medicilor epidemiologi de la Direcţia de Sănătate Publică.

Cei cinci, femei şi bărbaţi, cu vârste până în 45 de ani, sunt izolaţi la domiciliu, zilnic specialiştii luând legătura cu ei pentru a se asigura că nu au simptomele infecţiei cu coronavirus, potrivit News.

Potrivit medicului Carmen Scântei din DSP Buzău, toţi cei cinci buzoieni se simt bine, iar la acest moment nu prezintă simptome de boală.

„În judeţul Buzău, am primit cinci fişe de sosiri în Aeroportul Otopeni ale unor persoane care au călătorit în China pentru o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp. Vor fi monitorizaţi prin izolare voluntară la domiciliu, timp de 14 zile. În acest timp, discut personal cu fiecare în parte, îi întreb dacă au febră, care le este starea generală, dacă tuşesc sau au dificultăţi de respiraţie. Ei sunt bine, nu au probleme de sănătate şi ca stare de spirit sunt foarte bine şi foarte receptivi la recomandările medicale”, a declarat, marţi, medicul Carmen Scântei de la DSP Buzău.

Aceasta a adăugat că, în cazul în care apar simptome, pacienţii vor fi preluaţi de la domiciliu.

„Orice semn ar avea, ne obligă la aplicarea procedurii stabilite şi anume preluarea suspectului de la domiciliu şi transportarea lui la Institutul Matei Matei Balş”, a adăugat Scântei.

Conform specialistului din cadrul DSP, cei cinci buzoieni nu au fost în provinciile care se confruntă cu circulaţia intense a coronavirusului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: News.ro

Ce a pățit un medic chinez după ce și-a avertizat colegii cu privire la noul coronavirus
Imagini din spitalul construit în 10 zile în China. Primii pacienți au fost internați
Epidemia de coronavirus. Anunțul de ultimă oră făcut de autoritățile sanitare
VIDEO PROTVPLUS.RO