Chinurile românilor din zone imobiliare tentante. O femeie din Brașov și-a scandalizat vecinii

Ultimul update: Duminica 16 Septembrie 2018 19:40
Data publicarii: Duminica 16 Septembrie 2018 19:20
Categorie: Actualitate

Înconjuraţi de blocuri, fără intimitate şi fără lumină. În această situaţie au ajuns tot mai mulţi români care stau în zone tentante pentru piaţa imobiliară.

În oraşe precum Braşov ori Timişoara, proprietarii dau în judecată primăriile deranjaţi că eliberează autorizaţii şi permit construcţii haotice. Dezvoltatorii imobiliari le transmit că lucrează legal, cu aprobări de la autorităţi.

În localitatea Giroc, una dintre cele mai bogate comune de lângă Timişoara, în jurul caselor din vechea vatră au apărut zeci de blocuri, unele la doar un metru distanţă. Ca să respecte intimitatea oamenilor, constructorul s-a gândit că este de ajuns un paravan de plastic.

Doar în acest an, autorităţile au emis 700 de autorizaţii de construcţie, deşi admit că ceea ce se întâmplă nu este în regulă.

Ionel Toma, primarul comunei Giroc: "Am încercat să facem tot felul de hotărâri de consiliu ca să stopăm aceste construiri care sigur deranjează, pe oricine deranjează însă la bază legală ne-am cam împotmolit pentru că ne-am trezit cu dosare penale."

La rândul lor dezvoltatorii imobiliari susţin cu tărie că ei au respectat legea.

Marius Sauca, dezvoltator imobiliar: "Există o lege la nivel naţional care reglementează nişte lucruri, acum ce facem, dacă eu sunt certat cu vecinul nu o să mai pot să fac nimic din cauză că el o să îmi vrea răul vreodată?"

Şi la Braşov, o femeie de 83 de ani care obţinut o autorizaţie de construcţie şi-a scandalizat toţi vecinii. Aceştia se plâng că blocul de locuinţe pe care îl văd pe fereastra este prea înalt şi prea aproape de casele lor, de aceea au dat-o în judecată pe ea, dar şi Primăria care a aprobat proiectul.

Vecin:”Aici ar fi trebuit să fie subsolul, când intri cu maşina să intri într-un subsol, ori asta este la nivelul unui parter. ”

Vecin:"A două maşină deja abia încape, iar pe partea asta, neexistând trotuar, o să fie mereu o problemă pentru pietoni.”

Prefectura Braşov a cerut suspendarea autorizaţiei de construcţie până când se vor pronunţa judecătorii, aşa că şantierul a îngheţat. Numai că între timp, femeia ar fi vândut totul unui dezvoltator imobiliar. Acesta e revoltat de stagnarea lucrărilor.

Daniel Cheteleș, dezvoltator imobiliar: ”Construcţia din spate a început şi se ridică datorită unei autorizaţii legal obţinute, în baza unei documentaţii, conform legilor în vigoare."

Sunt însă proprietari de case care au avut curaj şi timp şi au dat în judecată firmele de construcţii, iar avocaţii susţin că au avut câştig de cauză.

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

VIDEO PROTVPLUS.RO
ilie balaci
Scene tulburătoare. Lui Aurel Beldeanu, fost coleg cu Ilie Balaci, i s-a făcut rău şi a fost transportat la spital
Bărbat accidentat de un tramvai după ce s-a dezechilibrat şi a căzut de pe refugiu pe șine
Supraviețuitoare a incendiului din Colectiv: ”Medicul german mi-a spus că asemenea cicatrici nu a văzut”
Filmul zilei în care Ilie Balaci a murit. Ce i-ar fi cerut mamei înainte de a i se face rău
Copil mort într-un spital privat: se fac mai multe anchete. Colegiul Medicilor s-a autosesizat
Comisarul european pentru Uniunea Securităţii: Statele UE luptă în prima linie
ancheta copil sanador
Cazul copilului mort. Raportul preliminar al controlului efectuat de DSP la Sanador
Bărbatul care figurează de 18 ani ca fiind mort. Motivul pentru care s-a întârziat repararea greșelii
Cum a reușit un hoț să păcălească o vânzătoare din Baia Mare. VIDEO
Şapte migranţi au fost descoperiţi de poliţiştii de frontieră din Arad, ascunşi intr-o maşina, în spatele unui perete fals
Învăţătorul acuzat că ar fi strâns de gât un elev a anunţat că îşi dă demisia. Părinţii au făcut plângere
Tânăr aflat sub medicamentație, dispărut de acasă. Mesajul disperat al mamei