Chinurile românilor din zone imobiliare tentante. O femeie din Brașov și-a scandalizat vecinii

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 16 Septembrie 2018 19:20
Categorie: Actualitate

Înconjuraţi de blocuri, fără intimitate şi fără lumină. În această situaţie au ajuns tot mai mulţi români care stau în zone tentante pentru piaţa imobiliară.

În oraşe precum Braşov ori Timişoara, proprietarii dau în judecată primăriile deranjaţi că eliberează autorizaţii şi permit construcţii haotice. Dezvoltatorii imobiliari le transmit că lucrează legal, cu aprobări de la autorităţi.

În localitatea Giroc, una dintre cele mai bogate comune de lângă Timişoara, în jurul caselor din vechea vatră au apărut zeci de blocuri, unele la doar un metru distanţă. Ca să respecte intimitatea oamenilor, constructorul s-a gândit că este de ajuns un paravan de plastic.

Doar în acest an, autorităţile au emis 700 de autorizaţii de construcţie, deşi admit că ceea ce se întâmplă nu este în regulă.

Ionel Toma, primarul comunei Giroc: "Am încercat să facem tot felul de hotărâri de consiliu ca să stopăm aceste construiri care sigur deranjează, pe oricine deranjează însă la bază legală ne-am cam împotmolit pentru că ne-am trezit cu dosare penale."

La rândul lor dezvoltatorii imobiliari susţin cu tărie că ei au respectat legea.

Marius Sauca, dezvoltator imobiliar: "Există o lege la nivel naţional care reglementează nişte lucruri, acum ce facem, dacă eu sunt certat cu vecinul nu o să mai pot să fac nimic din cauză că el o să îmi vrea răul vreodată?"

Şi la Braşov, o femeie de 83 de ani care obţinut o autorizaţie de construcţie şi-a scandalizat toţi vecinii. Aceştia se plâng că blocul de locuinţe pe care îl văd pe fereastra este prea înalt şi prea aproape de casele lor, de aceea au dat-o în judecată pe ea, dar şi Primăria care a aprobat proiectul.

Vecin:”Aici ar fi trebuit să fie subsolul, când intri cu maşina să intri într-un subsol, ori asta este la nivelul unui parter. ”

Vecin:"A două maşină deja abia încape, iar pe partea asta, neexistând trotuar, o să fie mereu o problemă pentru pietoni.”

Prefectura Braşov a cerut suspendarea autorizaţiei de construcţie până când se vor pronunţa judecătorii, aşa că şantierul a îngheţat. Numai că între timp, femeia ar fi vândut totul unui dezvoltator imobiliar. Acesta e revoltat de stagnarea lucrărilor.

Daniel Cheteleș, dezvoltator imobiliar: ”Construcţia din spate a început şi se ridică datorită unei autorizaţii legal obţinute, în baza unei documentaţii, conform legilor în vigoare."

Sunt însă proprietari de case care au avut curaj şi timp şi au dat în judecată firmele de construcţii, iar avocaţii susţin că au avut câştig de cauză.

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

VIDEO PROTVPLUS.RO
arme Galşa
Arsenalul găsit în casa unui arădean. Avea 69 de săbii şi multe alte arme
LOTO 6/49. Numerele extrase joi, 13 decembrie 2018
Un bărbat din Suceava trimitea droguri pe fundul putinilor cu murături şi brânză
Revelioane exotice, chiar și în București. Cât trebuie să scoateți din buzunar
Ieşean condamnat să facă două fapte bune, după ce a bătut un medic în trafic
Reacția funcționarei de la Poștă după ce vede că vrem să trimitem carne de porc în Europa
hot care fura din palton
Ce metode folosesc hoţii de Sărbători. Chiar şi "bătrâneii inofensivi" pot fi infractori
Ultima versiune a metodei ”accidentul”. O bătrână a rămas fără 11.000 de euro
Puiul de leu găsit în portbagaj va avea ocazia să își facă prieteni noi
Satul terorizat de zile bune de hoți: "Ăștia nu sunt oameni"
Alertă în Titu, după ce o țeavă de gaze s-a fisurat. Localnicii au fost evacuați
Ce ascundea un şofer din Arad în dubă. Poliţiştilor le-a spus că are un balansoar