Cine e judecătoarea care a refuzat mita de 50.000 euro de la soacra lui Cherecheș. Edilul: ”M-am trezit ca vițelul la poartă”

×
Codul embed a fost copiat

Cu socrii în arest și nevasta urmărită de DNA, primarul din Baia Mare a încercat să se disculpe.

Într-o declarație transmisă în direct pe Internet, Cătălin Cherecheș a insistat că este nevinovat și a susținut că nu a avut habar de intenția mamei sale soacre, care a vrut să o mituiască pe una dintre judecătoarele care vor da o decizie în cazul său. În același timp, este deranjat de faptul că magistratul în cauză a fost păstrat în completul care se ocupă de dosar.

Cătălin Cherecheș: „Ce, ce să zic? Că mă bucur că mi-au făcut o surpriză și m-am trezit ca vițelul la poarta nouă.”

Așa s-a exprimat vineri seara primarul din Baia Mare.

Cătălin Cherecheș susține că nu a știut nimic de intenția soacrei lui de a o mitui pe judecătoarea din Cluj care urma să îi dea sentința. Edilul susține că nici Tabita, soția lui, suspectă și ea în acest caz, nu era la curent cu povestea.

Citește și
INVESTIGAȚIE. Ce au în comun Cristian Popescu Piedone și Nicușor Dan: primăriile pe care le conduc au semnat contracte de milioane de euro cu firme ai căror patroni au conexiuni cu oameni din serviciile secrete

Cătălin Cherecheș: „Am întrebat, ai greșit? A zis că nu.”

Între timp, Claudia și Dorin Petru Gliga, socrii primarului din Baia Mare, vor să fie cercetați sub control judiciar sau măcar în arest la domiciliu.

Avocatul lor spune că diavolul „nu este chiar așa de negru” și că eliberarea celor doi din arestul preventiv s-ar putea face pentru că:

Vasile Cotea, avocatul soților Gliga: „Nu vorbim de infracțiuni cu violență, nu vorbim de infracțiuni care să se încadreze pe acel grad de pericol deosebit care să necesite izolarea.”

Contestația depusă de avocatul soților Gliga urmează să fie judecată la Curtea de Apel Târgu Mureș. Procurorii DNA susțin că arestarea preventivă a socrilor primarului Cherecheș este însă necesară pentru că aceștia să nu influențeze martorii din dosar.

Claudia Gliga este o persoană insistentă, dispusă la multe ca să-și atingă scopurile - după cum rezultă și din referatul prin care s-a cerut arestarea ei.

De pildă, ca să o convingă pe mama judecătoarei din Cluj-Napoca să-l achite în apel pe Cătălin Cherecheș, a asaltat-o pe aceasta cu telefoanele și s-a postat de mai multe ori în fața firmei ei. Îi ducea acolo prăjituri, i-a trimis tort de 2 kilograme și i-a cerut „blândețe”.

Mama judecătoarei: În ce constă să fii blând?
Claudia Gliga: Păi în ce constă... Să-i dea dacă se poate achitare. Așa să-i spuneți. Și eu pentru treaba asta ...(neinteligibil!) ... cum plătesc avocații, pot plăti și ... (neinteligibil!)... am dat la avocați...
Mama judecătoarei: Da.

Când mama judecătoarei a mers - acum 4 zile - în cofetăria Claudiei Gliga din Târgu Mureș, ca să îi achite prăjiturile pe care aceasta i le tot trimitea, soacra primarului Cherecheș a prins curaj și a făcut prima ofertă: 50.000 euro dintr-o sumă mai mare.

Procurorii DNA au monitorizat întâlnirea pentru că judecătoarea îi anunțase cu o zi înainte de presiunile pe care Claudia Gliga le făcea asupra ei.

Claudia Gliga: Jumătate acum, jumătate la sentință.
Mama judecătoarei: În ce constă să fie blând și să...
Claudia Gliga: Să-i dea achitare. Să-i dea achitare.

Mama judecătoarei: „Nu ne-am văzut decât în clipa în care am fost abordată. Nu suntem rude, cunoștințe ori prietene. Absolut nimic. Totul s-a întâmplat când m-a abordat și nu se poate să atentezi la integritatea cuiva. Sunt persoane integre și nu putem să le tefelim. În secunda doi când ea a aflat, s-a făcut denunțul. Ea nu ar face așa ceva nici pentru mine, nu pentru alții.”

Așa s-a ajuns la flagrantul organizat de DNA în restaurantul din Cluj-Napoca - unde Claudia Gliga a mers cu soțul ei Dorin Petru. Pe lângă cei 50 de mii de euro, soacra primarului Cherecheș a adus și o cutie cu 3 kilograme de prăjituri asortate în care ar fi vrut să ascundă banii.

Claudia Gliga: Un cadou. Da. Da v-am făcut un platou de prăjituri.
Mama judecătoarei: Cum?
Claudia Gliga: V-am făcut un platou de prăjituri. Ăla mi-l portbagaj.
Mama judecătoarei: Păi trebuia să aduci și să pui acolo.
Claudia Gliga: În prăjituri? Da m-am gândit și la varianta … da îi o pungă de cadou și îi o cutie cu cadou. Nu se vede nimica.
Mama judecătoarei: Îhî. Nu?
Claudia Gliga: No(…neinteligibil…) să vă culcați liniștită.

Judecătoarea de la Curtea de Apel din Cluj care a refuzat mita de la soacra primarului Cătălin Cherecheș și-a început cariera acum 13 ani.

În trecut a activat în Consiliul Superior al Magistraturii și o perioadă a fost vicepreședinte al Tribunalui Cluj.

Potrivit declarației de avere, anul trecut a câștigat din salariu peste 37 de mii de euro - adică în jur de 3.000 de euro pe lună.

Tot anul trecut a câștigat și 100.000 de euro după ce a dat statul în judecată și a obținut unele diferențe salariale.

„Având în vedere obligația de rezervă specifică funcției ocupate, mă văd in imposibilitate de a da orice fel de declarații publice legate de acest subiect”, a transmis judecătoarea căreia Claudia Gliga a încercat să-i ofere mită.

Vineri ne-a comunicat că nu poate da declarații despre cum Claudia Gliga a încercat să îi ofere mită.

Hotărârea Curții de Apel din Cluj care a considerat că nu sunt motive ca ea să se retragă din completul care va da o decizie în cazul primarului Cătălin Cherecheș l-a nemulțumit pe edil.

Cătălin Cherecheș: „Eu nu vreau să fiu într-o situație în care să beneficiez de o atitudine nefirească a instanței care este pusă într-un fel sub presiune sau sub semnul întrebării din cauza situației în care doamna judecător se afla. Eu nu cred că există vreo soluție prin care această instanță să arate că este imparțială.”

În ceea ce îi privește pe soții Claudia și Dorin Petru Gliga, cererea prin care ei cer să fie eliberați din arestul preventiv urmează să fie judecată zilele următoare. Acasă la ei, în Reghin, unii localnici nu cred că pentru judecătoare ar fi provenit din economiile lor.

Primarul Cătălin Checheș va afla decizia în dosarul de corupție în care este judecat pe 24 noiembrie.

Reporteri: Ovidiu Oanță, Adina Timiș, Reka Bereczi, Teodora Suciu, Răzvan Dan

Articol recomandat de sport.ro
Pintilii, totul despre colegii care i-au fost alături la FCSB: ”El era dilău, om nebun” | VIDEO
Pintilii, totul despre colegii care i-au fost alături la FCSB: ”El era dilău, om nebun” | VIDEO
Citește și...
O femeie din Mureș a fost mușcată de doi câini agresivi chiar în curtea localului unde lucra. Victima a ajuns la spital
O femeie din Mureș a fost mușcată de doi câini agresivi chiar în curtea localului unde lucra. Victima a ajuns la spital

O femeie de 38 de ani din oraşul Luduş, judeţul Mureş, a fost atacată de doi câini agresivi, rasa Presa Canario, cu urechile cupate.

 

Individ de 59 de ani din Balș, arestat după ce a pipăit o fată într-un microbuz. Cum au reacționat martorii
Individ de 59 de ani din Balș, arestat după ce a pipăit o fată într-un microbuz. Cum au reacționat martorii

Un individ de 59 de ani a pipăit o fată într-un microbuz și a ajuns în arest. Bărbatul este cercetat pentru agresiune sexuală împotriva unui minor.

Copii abuzați sexual la un centru școlar din Drobeta-Turnu Severin. Un instructor și un paznic îi ademeneau cu bani
Copii abuzați sexual la un centru școlar din Drobeta-Turnu Severin. Un instructor și un paznic îi ademeneau cu bani

Caz șocant la Drobeta-Turnu Severin. Mai mulți copii aflați în grija statului au fost abuzați sexual de doi angajați care ar fi trebuit să aibă grijă de ei.  

Recomandări
VIDEO cu momentul în care deputatul PNL Florin Roman este agresat în Parlament, ”în mod golănesc”, de deputatul Dan Vîlceanu
VIDEO cu momentul în care deputatul PNL Florin Roman este agresat în Parlament, ”în mod golănesc”, de deputatul Dan Vîlceanu

Deputatul PNL Florin Roman susține că deputatul Dan Vîlceanu l-a bătut la ieşirea din sala de plen, marți, ”în mod golănesc”, cu o lovitură cu genunchiul în zona nasului.  

Exemple de reușită în administrația publică. Cum arată Gava, localitatea cu o calitate a vieții mult peste media din Spania
Exemple de reușită în administrația publică. Cum arată Gava, localitatea cu o calitate a vieții mult peste media din Spania

Iar acum vorbim despre modele de primari și despre investiții inteligente. Pe 9 iunie avem alegeri locale și trebuie să știm ce să le cerem aleșilor.

Cetățenii români pot călători în Turcia doar cu buletinul, fără viză. A fost publicat decretul lui Recep Erdogan
Cetățenii români pot călători în Turcia doar cu buletinul, fără viză. A fost publicat decretul lui Recep Erdogan

Cetățenii români pot călători în Turcia fără viză, în urma unui decret prezidențial anunțat cu ocazia vizitei premierului Marcel Ciolacu la Ankara, a anunțat presa turcă, marți.