Cele mai căutate locuri de muncă remote și cum poți să fii mai productiv atunci când lucrezi de oriunde

Munca de acasa
Shutterstock

Telemunca a devenit un lucru obișnuit după un an și jumătate de pandemie, iar o parte dintre angajați nu mai doresc să se întoarcă la birou.

Au descoperit că de acasă sunt mai productivi și au și mai mult timp liber, așa ca își doresc să muncească în continuare în sistem remote.

Pentru că unii angajatori insistă ca angajații să revină la birou, mulți dintre aceștia au început să își caute alte locuri de muncă ca fie să le permită să lucreze în continuare remote sau în sistem hibrid.

Potrivit unui studiu realizat de o cunoscută platformă de recrutare din România interesul pentru joburile remote a crescut în ultimele luni. Dacă în ianuarie s-au înregistrat 60.000 de căutări pentru oportunitățile care permit munca de oriunde, numărul lor a crescut la 100.000 de căutări în luna iunie a acestui an.

Dintre aceștia, cei mai mulți s-au îndreptat către domenii precum Vânzări, Financiar & Contabilitate, Management, IT & Telecom, Administrativ & Secretariat, Specialiști/Tehnicieni.

Citește și
„Al treilea război mondial a început”. Valeri Zalujnîi, ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie și fostul comandant al armatei, declarații

Cum să fi mai productiv oriunde ai lucra

 

Însă atunci când lucrăm de acasă pot apărea și o serie de provocări: delimitarea între viața personală și cea profesională este mai dificilă, lipsa unui spațiu adecvat sau a echipamentelor necesare. În rândurile următoare vă prezentăm câteva trucuri pentru a trece mai ușor peste aceste probleme.

1. Alege cu atenție locul din care lucrezi

 

Experții recomandă angajaților care muncesc de acasă să-şi delimiteze spațiul de lucru de zonele în care se relaxează. Astfel vă va fi mai ușor să vă deconectați de la job după terminarea programului.

De asemenea, lucratul la laptop întins în pat nu este tocmai indicat, pentru că se poate dovedi ineficient. Indicat este să stați la birou, într-un loc separat de spațiile în care dormiți, mâncați sau petreceți timp cu familia.

2. Profită de timpul în plus

 

Pentru a ajunge la birou, angajații pierd mult timp în trafic. În unele cazuri este vorba și de câteva ore petrecute în fiecare zi până la locul de muncă, sau înapoi spre acasă.

Munca remote ne ajută să recâștigăm acest timp, iar specialiștii ne recomandă să profităm de el pentru a petrece mai mult timp cu familia, prietenii, pentru a face sport sau orice lucru care ne face fericiți.

3. Fii sociabil cu colegii de muncă

 

Pentru angajații care lucrează de acasă, interacțiunea cu colegii de muncă poate fi mai dificilă și probabil vor trebui să depună un efort mai mare pentru a păstra legătura cu aceștia.

Utilizați instrumentele social media pentru a vorbi cu colegii de serviciu, pentru a evita stările de singurătate.

4. Deconectează-te de la muncă

 

Pe lângă multiplele avantaje, telemunca poate avea și părți negative. Când casa se transformă în birou poate fi dificil de multe ori să ne deconectăm de la job și ajungem să lucrăm peste program.

Munca excesivă poate afecta nu numai rezultatele profesionale, ci și sănătatea angajaților. Există câteva trucuri pentru a preveni acest lucru.

Experții recomandă să trecem în calendar intervalele în care vom fi offline și să rezervăm timp pentru a petrece timp cu familia sau pentru a face lucruri care ne fac plăcere.

Respectați programul obișnuit și stați departe de spațiul de lucru după ce terminați munca.

Încercați să mențineți aceleași ore în care vă conectați la birou, astfel încât să nu fiți înghițiți de volumul de muncă.

5. Asigurați-vă că aveți echipamentele potrivite

 

Dacă la birou aveam la dispoziție toate elementele tehnice pentru ne putea face eficient treaba, acasă este posibil să ducem lipsa unora dintre ele.

În plus, asigurați-vă că aveți instrumentele software potrivite pentru munca dvs., dacă puteți. Instrumentele precum Microsoft Teams au fost create special pentru munca de la distanță, oferind funcții de chat, conferințe, apeluri și colaborare într-un singur loc.

Un element important este laptop-ul pe care îl alegem

 

Pentru aproape toate job-urile remote, laptopul este esențial. Nu trebuie să cheltuiți neapărat sume mari pe un laptop pentru a putea lucra eficient de acasă, dar trebuie să vă asigurați că are caracteristicile necesare pentru a putea munci eficient.

HUAWEI MateBook 13 este ideal pentru aproape orice job. Are o viteză de procesare sporită ce permite rularea mai multor programe în același timp și poate să gestioneze cu ușurință o mare varietate de sarcini complexe de procesare a imaginii.

Iar în prețul de 2.999 lei, disponibil până la 1 august, pe www.huaweistore.ro, intră și sistemul de operare Windows 10 Home, care vine preinstalat.

 

Dacă vreți să schimbați atmosfera biroului de acasă și alegeți să lucrați dintr-un spațiu mai nonconformist - cum ar fi o cafenea, de la munte sau de la mare - laptopul MateBook 13 este ideal. Cu o greutate de 1,3 kg și construit din aliaj de aluminiu, este ușor de transportat, dar și rezistent. HUAWEI MateBook 13 răspunde perfect nevoilor persoanelor active, mereu în mișcare.

 

În plus, are o baterie de mare capacitate și funcție de încărcare rapidă - până la 50% în 30 de minute - ca să fii sigur că nu rămâi fără baterie în mijlocul unei ședințe și îți poți termina de scris.

Articol susținut de Huawei.

Articol recomandat de sport.ro
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
HALF IS FREE PINK EDITION te așteaptă în acest weekend, la Cluj!
HALF IS FREE PINK EDITION te așteaptă în acest weekend, la Cluj!

ADVERTORIAL | Half Is Free, cel mai așteptat eveniment de shopping al sezonului, vine la Cluj pe 24 noiembrie 2024!

(P) Strategiile sustenabile ale EGGER - de la reciclarea lemnului uzat la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră
(P) Strategiile sustenabile ale EGGER - de la reciclarea lemnului uzat la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră

EGGER, unul dintre angajatorii de top din Moldova, este cel mai mare colector și reciclator de lemn uzat din România.

(P) MedLife schimbă modul în care românii percep spitalele
(P) MedLife schimbă modul în care românii percep spitalele

MedLife, cea mai mare reţea de servicii medicale private din România, devine pionier al transformării spitalului dintr-un spațiu al vindecării într-unul care îmbină medicina, educația și arta.

Recomandări
Deși NU președintele decide asupra salariilor, pensiilor, taxelor, candidații fac promisiuni mărețe. Ce spun economiștii
Deși NU președintele decide asupra salariilor, pensiilor, taxelor, candidații fac promisiuni mărețe. Ce spun economiștii

În vreme ce la nivel european se vorbește tot mai des despre mari dificultăți pentru economie, iar recesiunea este o realitate pentru Franța și Germania, candidații la Cotroceni promit venituri mai mari, cel puțin pentru o parte din populație, dar și redu

Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi

Mai sunt doar trei zile până la primul tur al alegerilor prezidențiale, iar ultimul sondaj arată noi evoluții în lupta pentru turul al doilea: George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi.

Marcel Ciolacu spune că va arăta actele pentru zborul privat când va dori: „Nimeni nu mi-a plătit nimic”
Marcel Ciolacu spune că va arăta actele pentru zborul privat când va dori: „Nimeni nu mi-a plătit nimic”

Marcel Ciolacu spune că va prezenta actele pentru a dovedi că și-a plătit zborul cu un avion privat la Nisa, însă va face acest lucru atunci când va dori el.