Dezvaluirile procurorilor DIICOT despre ororile din "casa sfanta". Cea mai mica victima a sectei "Cercul" avea 11 ani

Ultima actualizare: 04-10-2016 07:05

Femeia care le racola pe victimele sectei "Cercul” si-a lasat fiica de 11 ani sa fie exploatata sexual de catre membrii gruparii, sustin procurorii DIICOT.

Cazul asa zisului lider spiritual din Targu Mures, care a pus pe picioare un grup infractional numit "Cercul" si care exploata financiar si sexual tinere este infricosator. In timp ce Eusebiu Sebastian Apostolache a fost arestat, principala sa complice a disparut. Anchetatorii au descoperit o cladire fara curent, numita "casa sfanta" unde au fost inchise timp de multi ani tinerele adepte, majoritatea studente la Universitatea de Arta si Teatru din Targu Mures.

Fetele erau infometate si terorizate de barbatul de 60 de ani, care le supunea unor ritualuri sexuale.  Eusebiu Sebastian Apostolache, fost muzician si coregraf si fost colaborator al Teatrului din Viena, a pus bazele gruparii dinainte de anul 2008. Victimele lui era in special studente de la Universitatea de Arta si Teatru din Targu Mures. Suspectul le convingea ca le poate oferi o viata fericita daca i se vor alatura, pe drumul inaltarii spirituale. De-a lungul timpului, patru femei l-au ajutat sa adune prozeliti. Principala lui colaboratoare, Kelemen Nusa Anna, este deocamadata de negasit.

Referat DIICOT: "Tinerele erau puse sa citeasca Biblia, scrierile fiind interpretate intr-un mod unic... si zilnic, la ora 12 noaptea, acestea trebuiau sa aprinda o lumanare alba in fata careia sa se roage de 3 ori Tatal Nostru dezbracate complet".

Urma apoi un ritual sexual, iar liderul "Cercului" sustinea ca el este tot timpul in legatura cu o forta supranaturala numita CEHOV 1, despre care spunea ca este insusi Isus.

Tinerele erau tinute captive intr-o asa zisa "casa sfanta", descoperita de anchetatori la Eremitu. O cladire neracordata la reteaua de electricitate. Comunitatea din mica localitatea aflata pe malul Nirajului este socata sa afle cu ce se ocupa proprietarul.

Localnic: "Dupa cum vedeti nu se vede nimic toate ferestrele sunt acoperite. Cred ca nu a tinut legatura cu nimeni de aici."

Nusa, femeia care era principala colaboratoare a lui Apostolache, si-a adus in organizatie fiica, inca de cand aceasta avea numai 11 ani. Anchetatorii spun ca Birtalan Villo, acum trecuta de varsta majoratului, a dezvoltat o stare de dependenta totala fata de "guru", ajungand din victima racolator pentru alte tinere. Ea se afla pe lista celor cercetati. Tatal tinerei marturiseste ca toate eforturile sale de o contacta au esuat.

Tatal unei victima: “In ultima perioada nu am reusit sa o contactez nici pe ea si cand am reusit sa o contactez atunci banuiam ca tot ce spune e poveste. Banuiam ca minte.”

Liderul "Cercului" avea autoritate suprema pentru fetele subjugate.

Referat DIICOT: "Le spunea cand si ce sa manance, cand sa se tunda, cati cm din par au voie sa taie, ziua si ora exacta cand au voie sa taie parul si unghiile, dar si faptul ca nu voie sa arunce parul taiat ( acesta fiind sufletul omului )."

In descinderile efectuate la "casa sfanta" au fost gasite pungi cu par si unghii, dar si obiecte folosite in ritualurile sexuale. Exista indicii ca fetele erau drogate, pentru a fi supuse mai usor. Toate ii cedau maestrului banii primiti de la parinti.

Psihologii spun ca victimele vor avea nevoie de consiliere o lunga perioada pentru a se vindeca de traumele suferite.

Kadar Annamaria, psiholog: "E foarte greu readaptarea la viata normala. E foarte greu sa te adaptezi in societate. Fiecare dintre ele o sa constientizeze la un moment dat va fi o trauma pentru ele, un psiholog trebuie sa ajute pentru ca singuri nu pot pune la loc tot ce sa intamplat "

Aflat in arest, Eusebiu Sebastian Apostolache este acuzat initierea unui grup infractional organizat, trafic de persoane si trafic de minori. Alaturi de el, sunt cercetate, in arest la domiciliu sau sub control judiciar Sinoai Ildiko, Papai Marta, Birtalan Villo si Gothard Veronika. O alta complice, Kelemen Nusa Anna se ascunde in strainatate si este cautata de politie.

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO