Ce s-ar afla în spatele crimei din Galați. Noi detalii despre mama care și-a ucis bebelușul

Ultima actualizare: 13-05-2019 17:34

Femeia din Galaţi care şi-a ucis copilul de opt luni, pe fondul unei depresii post-natale, a fost arestată prevetiv pentru următoarele 30 de zile.

Procurorii o acuză de comiterea infracţiunii de omor. Urmează să fie făcute mai multe expertize, printre care şi una psihiatrică, din care ar trebui să reiasă dacă mama a avut sau nu discernământ în momentul comiterii crimei.

Femeia urmă un tratament pentru depresie după naştere, dar surse din cadrul anchetei spun că nu îşi mai luase medicamentele de câteva zile. Specialiştii cred că aceasta ar putea fi una dintre cauzele comportamentului ei de neînţeles.

„Niciodată urmările tratamentului medicamentos nu se vor vedea în primele zile, în prima săptămână, ci este un tratament de foarte lungă durată, undeva minim şase luni, pentru a-şi putea face efectul şi a putea depăşi starea de anxietate, să depăşească povara naşterii şi a sentimentului de neputinţă”, a explicat Ana Maria Gherman, psiholog.

Soţul ei va trebui să se ocupe acum singur, pe mai departe, de băieţelul mai mare al familiei, în vârstă de 4 ani. Amândoi sunt marcaţi puternic de cele întâmplate.

„Familia va fi consiliata psihologic. Mai există un copil în această familie, pentru care s-a dispus măsură monitorizării pe cel puţin trei luni de zile. Tatăl, cel care se va ocupa de creşterea şi îngrijirea acestui copil, va fi şi el, dacă doreşte, inclus într-un program de consiliere psihologică”, a declarat Ciprian Groza, Direcţia pentru Protecţia Copilului Galaţi.

Într-un exces de furie, în după amiaza zilei de sâmbătă, femeia şi-a sugrumat bebeluşul în vârstă de numai 8 luni, apoi a încercat să îşi pună capăt zilelor.

Soţul femeii - care ieşise în parc cu fiul de 4 ani - a descoperit nenorocirea şi a dat alarma.

Medicii au reuşit să îl resusciteze pe bebeluş, dar, după câteva ore, copilul a încetat din viaţă, la Spitalul de Pediatrie din Galaţi. Femeia ar putea face acum 20 de ani de închisoare.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO