Ce s-a întâmplat cu managerul Spitalului de Boli Infecțioase de la Timișoara, plurialergic și astmatic, după ce s-a vaccinat
Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, Cristian Oancea, nu a resimțit niciun efect advers după vaccinarea anti-Covid, deși are numeroase alergii la medicamente și alimente.
Medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara, spune că are mai multe alergii și este astmatic, dar n-a prezentat nicio reacție adversă la vaccin, scrie Timiș Online.
„Am avut o ușoară durere în braț, în rest niciun efect advers, nici minor, nici major. Sunt plurialergic la medicamente, la anumite alimente și la aeroalergeni, la tot felul de polenuri, sunt astmatic, alergic de la vârsta de 5-6 ani, dar n-am avut nicio reacție, decât acel ușor disconfort în braț. În rest, așteptăm să trecem cu bine peste ce va urma. Avem două variante: datorită pandemiei față în față cu virusul o să stăm toți, depinde dacă stăm prin vaccinare sau trecem prin boală. Este vitală vaccinarea, pentru fiecare individ, pentru populație și ca nație. Dacă vrem să rămânem sănătoși, să reluăm viața, să ne recâștigăm libertatea, să ne revedem cu familiile, cu prietenii, trebuie să ne vaccinăm, trebuie să rămânem sănătoși”, a spus Oancea.
Oancea s-a vaccinat cu a doua doză duminică, alături de ceilalți medici de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.
Specialiștii spun că primii anticorpi apar cam la zece zile de la administrarea primei doze, însă cei care se vaccinează dezvoltă suficienți anticorpi la o săptămână după administrarea celei de-a doua doze, numită rapel.
Studiile clinice au arătat că în cazul celor 95% care dezvoltă imunitatea, aceasta apare la o lună de la prima doză.