Ministerul Sănătăţii precizează că vaccinurile împotriva COVID disponibile în România, de la Pfizer şi Moderna, permit donarea de sânge imediat după vaccinare, fără o perioadă de aşteptare.
„Vaccinurile împotriva COVID-19 disponibile în România în acest moment, Pfizer BioNTech şi Moderna, permit donarea de sânge imediat după vaccinare, fără o perioadă de aşteptare.
În momentul de faţă, România dispune de vaccinurile împotriva COVID-19 bazate pe tehnologia ARN-ului mesager. Molecula de ARN mesager nu prezintă potenţial infecţios şi este înlăturată din organism odată ce şi-a îndeplinit scopul, acela de a produce proteina Spike care declanşează răspunsul imun.
Chiar dacă suntem în mijlocul unei pandemii, nevoia de sânge a spitalelor rămâne constantă, şi de aceea este bine să donăm sânge dacă îndeplinim condiţiile obişnuite pentru a deveni donatori.
Există posibilitatea programării de la distanţă pentru donarea de sânge, telefonic, prin email sau prin intermediul unor aplicaţii mobile precum Donorium”, arată o postare făcută sâmbătă pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătăţii, potrivit News.ro.
Ar putea apărea probleme în aprovizionarea României cu vaccinul Pfizer, a confirmat sâmbătă ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, la Ştirile ProTV ale dimineţii.
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a vorbit sâmbătă dimineaţă la Ştirile ProTV despre problemele apărute în platforma de programare pentru vaccinare începând de vineri.
Echipe mobile de vaccinare împotriva COVID-19 se vor deplasa, vineri, atât în centrele rezidenţiale publice, cât şi în cele private aflate pe raza Capitalei, potrivit unui comunicat al Prefecturii Bucureşti.
În lipsa ploilor, seceta usucă pământul și seacă râurile. 115 localități din vestul, sudul, și estul țării sunt afectate și peste 50 dintre ele primesc apă potabilă cu porția, unele doar ziua.
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marți, într-o conferință de presă la palatul Cotroceni, că nu crede că va fi necesar şi că nu există un plan pentru ca România să intre într-un ”procedeu de austeritate”.
Preşedintele Klaus Iohannis a negat faptul că ar avea vreo contribuție directă la elaborarea draftului Legilor siguranței naționale, susținând că nici nu a citit despre ce odificări este vorba și nici nu le-a cenzurat.