Ce rol va avea Armata în campania de vaccinare a populației împotriva Covid-19
Ministerul Apărării Naţionale va asigura transportul terestru şi aerian pentru toate dozele de vaccin de la sosirea în ţară a acestora, dar şi preluarea şi transportul la centrele de vaccinare de pe teritoriul României, afirmă ministrul Nicolae Ciucă.
"Ministerul Apărării Naţionale va fi implicat, cu rol important, în campania naţională de vaccinare anti-COVID-19 şi va asigura, prin structurile de specialitate, condiţiile logistice necesare la nivel naţional. MApN va asigura transportul terestru şi aerian pentru toate dozele de vaccin de la sosirea în ţară a acestora, cât şi preluarea şi transportul la centrele de vaccinare de pe întreg teritoriul României. Totodată, Armata României va sprijini echipele de vaccinare cu resursă umană calificată", a scris ministrul Apărării, luni seara, pe pagina sa de Facebook.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
El a participat luni, la Palatul Cotroceni, la şedinţa "Campania de vaccinare anti-COVID-19 - problemă de securitate naţională", prezidată de preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul căreia, conform postării ministrului, au fost stabilite principalele atribuţii pe care MApN le va avea în acest demers cu anvergură naţională.
"Armata României va avea un rol foarte important, revenindu-i responsabilităţi, prin structurile de specialitate, pentru a asigura condiţiile logistice necesare desfăşurării acestei campanii la nivel naţional", subliniază Ciucă.
Unde va fi depozitat vaccinul anti-Covid
Ministrul Apărării precizează că au fost identificate soluţii de depozitare în condiţii speciale, stabilindu-se ca centrul principal de depozitare pentru dozele de vaccin care necesită condiţii de stocare la temperatura de minus 80 de grade Celsius să fie Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino".
La nivel naţional au fost stabilite şase centre regionale în locaţia spitalelor militare de urgenţă de la Timişoara, Craiova, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi şi Constanţa.
"Colaborarea nemijlocită cu celelalte instituţii responsabile de elaborarea şi implementarea strategiei de vaccinare reprezintă premisele care stau la baza îndeplinirii cu succes a misiunii pe care MApN şi-a asumat-o în cadrul acestui demers naţional de o importanţă strategică pentru România", a mai scris ministrul Apărării.