Vaccinul împotriva Covid-19 creat de AstraZeneca are o eficiență de până la 90%
Compania AstraZeneca a anunțat luni că vaccinul împotriva Covid-19, dezvoltat împreună cu Universitatea Oxford, are o eficiență de până la 90% în combaterea noului coronavirus.
„Eficiența și siguranța acestui vaccine confirmă că va fi foarte eficient împotriva Covid-19 și va avea un impact imediat asupra urgenței de sănătate publică”, a declarant Pascal Soriot, directorul executiv al Astra Zeneca, conform Reuters.
Studiile clinice preliminare efectuate de compania farmaceutică britanică oferă vești bune în contextul pandemiei, care a ucis până acum aproape 1,4 milioane de persoane și a afectat grav economia globală.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Vaccinul dezvoltat în Marea Britanie poate preveni infectarea cu Covid-19 în 70,4% dintre persoane, iar procentajul poate crește până la 90% în cazul în care se utilizează dozaje diferite, conform The Guardian.
Universitatea Oxford a anunțat că rezultatele studiilor clinice au demonstrat că eficacitatea generală a vaccinului este de 70%, dar acest rezultat vine din combinarea a două regimuri diferite de tratament: unul care a dat rezultate de 62% și al doilea, care a avut rezultate de 90%.
Pfizer şi BioNTech au anunţat, în urma unei analize finale, că vaccinul lor pentru Covid-19 are o eficacitate de 95% de prevenire a infectării.
De asemenea, compania de biotehnologie Moderna a anunţat că, potrivit rezultatelor preliminare ale studiului său clinic de fază a treia, vaccinul său pentru noul coronavirus are o eficacitate de 94,5%.
Comisia Europeană a mai încheiat acorduri cu companiile AstraZeneca, CureVac, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV și BioNtech-Pfizer. De asemenea, există discuții preliminare cu compania Moderna. În prima fază, Uniunea Europeană ar urma să dispună de 1,2 miliarde de doze de vaccin anti-Covid pentru o populație de 448 de milioane de persoane.