Vaccinul împotriva Covid-19 creat de AstraZeneca are o eficiență de până la 90%

Ultima actualizare: 23-11-2020 10:23
Vaccinul împotriva Covid-19 creat de AstraZeneca are o eficiență de până la 90%
Shutterstock

Compania AstraZeneca a anunțat luni că vaccinul împotriva Covid-19, dezvoltat împreună cu Universitatea Oxford, are o eficiență de până la 90% în combaterea noului coronavirus.

„Eficiența și siguranța acestui vaccine confirmă că va fi foarte eficient împotriva Covid-19 și va avea un impact imediat asupra urgenței de sănătate publică”, a declarant Pascal Soriot, directorul executiv al Astra Zeneca, conform Reuters.

Studiile clinice preliminare efectuate de compania farmaceutică britanică oferă vești bune în contextul pandemiei, care a ucis până acum aproape 1,4 milioane de persoane și a afectat grav economia globală.

Vaccinul dezvoltat în Marea Britanie poate preveni infectarea cu Covid-19 în 70,4% dintre persoane, iar procentajul poate crește până la 90% în cazul în care se utilizează dozaje diferite, conform The Guardian.

Universitatea Oxford a anunțat că rezultatele studiilor clinice au demonstrat că eficacitatea generală a vaccinului este de 70%, dar acest rezultat vine din combinarea a două regimuri diferite de tratament: unul care a dat rezultate de 62% și al doilea, care a avut rezultate de 90%.

Pfizer şi BioNTech au anunţat, în urma unei analize finale, că vaccinul lor pentru Covid-19 are o eficacitate de 95% de prevenire a infectării.

De asemenea, compania de biotehnologie Moderna a anunţat că, potrivit rezultatelor preliminare ale studiului său clinic de fază a treia, vaccinul său pentru noul coronavirus are o eficacitate de 94,5%.

Comisia Europeană a mai încheiat acorduri cu companiile AstraZeneca, CureVac, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV și BioNtech-Pfizer. De asemenea, există discuții preliminare cu compania Moderna. În prima fază, Uniunea Europeană ar urma să dispună de 1,2 miliarde de doze de vaccin anti-Covid pentru o populație de 448 de milioane de persoane.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO