Ce n-au voie sa faca tiganii in cele 30 de zile de doliu. Zeci de mii de oameni vor fi la funeralii

Ultima actualizare: 22-08-2013 00:07
Ion Cioaba

Comunitatea tiganilor isi plange liderul, si se pregateste sa-l conduca pe ultimul drum. Biserica penticostala, in care predica Florin Cioaba, este in doliu, iar apropiatii vorbesc despre un priveghi de trei zile si trei nopti.

Potrivit rudelor, sicriul cu trupul neinsufletit al lui Cioaba va fi depus la palatul sau din Sibiu. Doliul dureaza 30 de zile, timp in care femeile nu au voie sa se spele pe cap si sa gateasca.

De la primele ore ale diminetii, tiganii au inceput sa soseasca la biserica penticostala din Sibiu si sa se roage pentru odihna vesnica a lui Florin Cioaba.

Autointitulatul imparat al tiganilor, Iulian Radulescu spune ca trupul lui Cioaba va fi privegheat trei zile si trei nopti.

Toata comunitatea tiganeasca va tine doliu timp de 30 de zile dupa reguli stricte, care spun ca femeile nu au voie sa se spele pe cap, sa se pieptene si sa faca de mancare.

Reprezentantii celor de la cimitirul municipal sustin ca familia nu a facut, deocamdata, cerere pentru un loc de veci. Probabil ca Florin Cioaba va fi inmormantat alaturi de parintii si bunicii lui.

Zeci de mii de tigani din intreaga tara sunt asteptati la funeraliile regelui, la fel de multi ca la inmormantarea tatalui sau, Ion Cioaba.

Dupa ce va trece perioada de doliu, va fi ales noul rege. Favorit este fiul cel mare, Dorin Cioaba. Un consiliu regal format din noua membri il vor incorona pe noul conducator.

Dorin Cioaba este casatorit, are doi copii si a absolvit facultatea de drept. Este mediator autorizat si presedintele singurului tribunal al romilor, forma moderna a staborului tiganesc.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO