Ce fac tot mai multe restaurante din România pentru a atrage clienți. Oamenii pot plăti mai puțin pentru preparate

×
Codul embed a fost copiat

Restaurantele de la noi încep să facă schimbări ca să se adapteze la nevoile clienților și să reziste pe o piață din ce în ce mai aglomerată.

De pildă, își scurtează meniurile stufoase și chiar programul. Iar rezultatele se văd într-un număr mai mare de comenzi.

Un restaurant din Iași câștigă clienți cu un meniu flexibil. De exemplu, după ce se hotărăsc asupra felului principal, oamenii au la dispoziție si mai multe variante de desert. Cert este că în ultimele șase luni ale anului, comenzile au crescut cu peste 40%.

În altă parte am găsit un meniu strict pentru prânz. Cuprinde două feluri la alegere, cu un preț avantajos.

Reporter: Cât economisești?

Citește și
spioana
O spioană de top primea haine de firmă și mese la restaurante de lux pentru a face ceva greu de înțeles. Ce a urmat
Nicolae Ceaușescu ar fi putut scăpa în 1989 de condamnarea la moarte, susține noul avocat al dictatorului. Procesul de genocid va fi rejudecat

Bărbat: „30-40 de lei. Iar la fiecare prânz contează enorm orice ban.”

Reporter: Cât de des îți iei?

Bărbat: „3-4 ori pe săptămână.”

Meniul este schimbat săptămânal, iar dacă vor clienții, bucătarul poate să gătească în fața lor.

Ana Maria Lipsa, reprezentant restaurant: „Ideile vin si de la ei de multe ori.”

Reporter: Adica vă pot da idei de meniu?

Ana Maria Lipsa, reprezentant restaurant: „Exact, și noi încercăm să ne adaptăm."

Un local cu specific italienesc din Cluj-Napoca a adăugat meniul zilei, între 12 și 16, dar cu preparate din bucătăria autohtonă.

Lia Lungu, reprezentant restaurant: „Suntem un restaurant italian, dar poate nu toată lumea ne preferă. Clienții sunt foarte mulțumiți, mai ales fiind mulți români, preferă ciorbele.”

Alte restaurante au redus numărul de preparate și au început să folosească tot mai multe produse locale.

Lorand Toth, reprezentant restaurant: „Ne axăm pe o experiență mai mult decât pe volum. Automat, preparate multe ne încurcă. Ne încurcă în service, în prep, în depozitare. Nu avem atât de multă diversitate, așa că preparatele noastre se bazează pe ce găsim local.”

Radu Tănăse, director executiv HORA, Organizația Industriei Horeca: „Au apărut noi linii de business, vedem delivery care a crescut foarte mult. Au fost aduse foarte multe concepte. Vedem că și în România începem să avem parte de servicii de calitate.”

În ultimii patru ani, numărul restaurantelor de la noi a crescut cu o treime. Potrivit reprezentantilor HORA, acum sunt 36 de mii.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a impresionat fanii
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a impresionat fanii
Citește și...
Mai multe magazine și restaurante din Aeroportul Henri Coandă au fost închise din cauza neregulilor
Mai multe magazine și restaurante din Aeroportul Henri Coandă au fost închise din cauza neregulilor

Inspectorii pentru Protecția Consumatorilor au închis mai multe magazine, restaurante și cafenele din Aeroportul Henri Coandă din Otopeni, după ce, în urma unor controale, au descoperit o serie de nereguli.  

O spioană de top primea haine de firmă și mese la restaurante de lux pentru a face ceva greu de înțeles. Ce a urmat
O spioană de top primea haine de firmă și mese la restaurante de lux pentru a face ceva greu de înțeles. Ce a urmat

O fostă membră a Consiliului de Securitate Națională al SUA este acuzată că a primit haine de firmă, mese la restaurante cu stele Michelin și zeci de mii de dolari pentru a lucra pentru Coreea de Sud, un aliat vital al Statelor Unite.

 

În ce condiții este preparată, de fapt, mâncarea în restaurantele de pe Aeroportul Otopeni. Ce nereguli au fost constatate
În ce condiții este preparată, de fapt, mâncarea în restaurantele de pe Aeroportul Otopeni. Ce nereguli au fost constatate

Mai multe restaurante și magazine de pe Aeroportul Otopeni au fost închise de Autoritatea pentru Protecția Consumatorului.  

Un mare lanț de restaurante fast-food vine în România. Orașul neașteptat în care deschide prima locație
Un mare lanț de restaurante fast-food vine în România. Orașul neașteptat în care deschide prima locație

Cel mai mare lanț de restaurante din Finlanda și unul dintre cele mai cunoscute din Europa se va deschide și în țara noastră. 

 

Clienții unor restaurante vor fi taxați dacă nu mănâncă tot din farfurie. Câți bani vor trebui să plătească
Clienții unor restaurante vor fi taxați dacă nu mănâncă tot din farfurie. Câți bani vor trebui să plătească

Administratorul unui restaurant din Viena, Austria, a decis să introducă o regulă conform căreia clienții care nu mănâncă tot din farfurie vor fi taxați. Aceasta regulă a fost adoptată și de un bar din Elveția.

Recomandări
Grupare specializată în trafic de migranţi, destructurată la Timişoara. Sume uriașe plătite pentru a trece granița
Grupare specializată în trafic de migranţi, destructurată la Timişoara. Sume uriașe plătite pentru a trece granița

O grupare specializată în trafic de migranţi, formată din cetăţeni români, afgani şi pakistanezi, a fost destructurată de poliţiştii de frontieră de la Timişoara.

Avertisment. Riscul uriaș la care sunt supuși oamenii din Galați după inundațiile care au înghițit localități întregi
Avertisment. Riscul uriaș la care sunt supuși oamenii din Galați după inundațiile care au înghițit localități întregi

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a dat publicităţii un ghid privind comportamentul populaţiei în zonele cu risc, în contextul inundaţiilor din ultima perioadă.

Primul tren electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani, „bombardat
Primul tren electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani, „bombardat" cu pietre înainte de a intra în circulație

Primul tren electric nou cumpărat în România a fost prezentat joi de producător. Are șase vagoane, dotări de ultimă generație și poate să atingă o viteză maximă de 160 de kilometri pe oră.