Ce este otita medie, care nu se tratează cu picături de urechi. Medic: „Ai senzația de lichid, de apă în ureche”
Vorbim acum despre o afecțiune a urechii care urmează unei răceli puternice cu nas înfundat și febră. Discutăm despre otita medie, care nu se tratează cu picături de urechi.
În orice răceală, aerul cu virusuri ori cu bacterii nu ajunge doar în gât și plămâni, ci și în urechi. În urechea medie o cavitate plină cu aer în mod normal, apar secrețiile din nas.
Ana Maria Apostol, medic primar ORL: ”Ai senzația de lichid, de apă în ureche.Sunt secreții în spatele timpanului, unde tu nu ajungi. Acest lucru este otita medie, care e evoluția răcelii, nu mai întâi tu ai răcit, apoi a apărut otita, răceala s-a menținut, viroza se menține și se complică cu această inflamație a urechii, otita medie, se complică și cu cu inflamația sinusurilor, sinuzite asta e o evoluție a virozelor”.
Picăturile de urechi nu rezolvă disconfortul.
Ana Maria Apostol, medic primar ORL: ”În acestă otită, timpanul se congestionează, se bombeazăapare durerea de ureche foarte mare, primul lucru se duce la farmacie și iau picături de ureche. Nu va trece nimic, problema nu este în exterior, ci în interior, în spatele timpanului, care e o foiță ca un termopan, nu trece nimic!Aceste picături nu vor rezolva otita medie”.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Tratamentul urechii înseamnă, de fapt, tratamentul nasului - cu un amestec de medicamente. Și cu igienă strictă.
Din păcate, practica arată că drumul celor afectați trece prima oară pe la farmacie. Iar picăturile de nas, de data aceasta, sunt administrate de către pacienți fără recomandare medicală și prea mult timp:
Adina Popescu medic primar ORL: ”5-7 zile maxim și în conditiii standardizate, niște picături folosite în anumite scopuri. Sunt medicamente, care dau această dependență extrem de agresivă și pe structura nasului și pe creier, pacientul nu numai că nu respiră fără ele, dar ajunge la sângerări în nas și o mucoasă extrem de distrusă”.
Picăturile de nas sunt medicamente cu substanțe active puternice. Se iau la indicația medicului, în timpul recomandat de medic, să fie eficiente.