Cazul "Elodiei din Neamt". Politia l-a arestat pe fostul sot in cazul tinerei disparute acum un an

Ultima actualizare: 14-06-2013 06:49

Ancheta in cazul unei tinere de 24 de ani, din Neamt, disparuta fara urma in luna ianuarie, anul trecut, a dus abia acum la arestarea principalului suspect.

Barbatul nu recunoaste nimic si la fel ca si in cazul Elodiei Ghinescu este acuzat de omor calificat desi cadavrul femeii nu a fost gasit.

Inca de la momentul disparitiei, familia Ramonei a sustinut ca este o crima la mijloc, pentru ca tanara nu ar fi avut niciun motiv sa-si paraseasca baietelul de sase ani pe care-l iubea foarte mult.

Femeia lucra ca ospatar la un restaurant de pe malul lacului Bicaz si pe 23 ianuarie anul trecut, patronul ei a condus-o acasa, ca de obicei, dupa terminarea programului, impreuna cu o colega. Amandoi au lasat-o in apropierea casei, dar de atunci, parca a intrat in pamant.

"Barbatul ei a incercat sa mituiasca poligraful, s-au facut cautari, el nu avea cum sa recunoasca omorul" a spus Viorel Munteanu, fostul sef al femeii.

Fostul sot s-a aflat de la bun inceput printre suspecti, insa inca de atunci a sustinut ca nu e implicat in niciun fel. Familia a sperat, o vreme, ca femeia sa fie sechestrata undeva si sa apara la un moment dat, dar asteptarea le-a ucis toate sperantele.

"N-am putut sa-i povestesc copilului timp de trei luni nu i-am zis nimic, dar la un moment dat a inteles singur. Eu as vrea sa stiu unde e si ce-a facut cu ea, ca sa o putem inmormanta", spune mama victimei.

Zadarnic s-au facut peste tot cautari in zona, cu politisti ajutati de caini special antrenati si zeci de voluntari. Oamenii au rascolit padurile si lacurile din zona, fara niciun rezultat.

Acasa la fostul sot s-au gasit, insa, telefonul mobil, un lantisor al femeii si o bratara de aur pe care ea nu si-o dadea jos niciodata.

Anchetatorii au aflat si mobilul crimei: dupa divort femeia se judeca la partaj pentru o casa de 200 de mii de lei pe care au construit-o impreuna in timpul casniciei de 3 ani. Rudele Ramonei sustin ca fostul sot i-ar fi oferit zece mii de lei ca sa renunte la partea ei, dar femeia ar fi refuzat. Barbatul de 25 de ani este arestat pentru omor calificat si profanare de cadavre.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO