Câți km de autostradă vor fi dați în folosință în 2020. Anunțul lui Lucian Bode


Ultimul update: Luni 03 Februarie 2020 22:29
Data publicarii: Luni 03 Februarie 2020 22:16
Categorie: Stiri Economice
Bode

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, spune că în acest an şi-a propus să dea în folosinţă cel puţin 40 de kilometri de autostradă şi maximum o sută de km.

Acesta susţine că autorităţile române nu au datorii către antreprenorii care au contracte pentru proiectele de infrastructură, însă lucrările se blochează din cauză că aceştia nu plătesc subcontractorii, potrivit News.ro.

„Noi ne-am asumat prin programul de guvernare câteva proiecte strategice pentru că dezvoltăm infrastructura dezvoltăm economia şi bunăstarea românilor. Cel mai apropiat de sufletul meu proiect ar trebui să fie Autostrada Transilvania. Eu refuz să dau vina pe greaua moştenire, această placă nu cred că mai interesează pe nimeni” a declarat Lucian Bode, luni seară, pentru un post de televiziune.

„Maxim 100 de km”

 

„Din această etapă români aşteaptă de la noi soluţii şi să livrăm lucruri concrete. Avem 857 km de autostradă, avem 134 km în lucru şi sperăm în acest an, dacă antreprenorii se ţin de termenele asumate, putem discuta de minim 40 de km de autostradă până în maxim 100 km de autostradă sigur că putem să depăşim, dar eu nu o să promit” a adăugat Lucian Bode.

Acesta a adăugat că în prezent constructorii au ”toate condiţiile îndeplinite” pentru a finaliza în termenul contractual cei 40 de kilometri au drumului expres Craiova – Piteşti.

„Statul român nu are datorii către antreprenori, îşi plăteşte toate facturile, (...) Sunt zeci şi zeci de subcontractori care nu-şi primesc banii şi se blochează lucrările”, a mai spus Bode.

Bode a oferit detaii despre stadiul anumitor tronsoane aflate în lucru.

„Sunt constructori serioşi, din păcate nu au capacitatea de a realiza cap-coadă Sibiu – Piteşti”, a explicat ministrul Transporturilor.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO