Cătălin Ioniță, la bilanțul activității Poliției Române: „Ne dorim să prevenim derapaje”
Șeful Poliției Române, Cătălin Ioniță, a afirmat, vineri, la bilanțul activității instituției, că misiunea sa este „zero toleranță față de derapaje”, precum în cazul polițistului Eugen Stan, acuzat de pedofilie.
„Ne dorim să prevenim astfel de derapaje, unde ele au fost constatate, evident măsura noastră este fermă. Iar mesajul meu, încă din prima zi, faţă de toţi colegii mei a fost toleranţă zero faţă de astfel de derapaje", a spus Cătălin Ioniţă, la finalul bilanţului Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) pe anul 2017, conform Agerpres.
El a precizat că este obligaţia şefilor de a-şi cunoaşte subordonaţii, făcând referire la un plan de măsuri care vor fi luate la nivelul IGPR.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
„Este un lucru pe care o să-l dezvoltăm prin aplicarea acestui plan, această obligaţie va fi conştientizată de fiecare şef prin aplicarea graduală a prevederilor acestui plan, astfel încât să nu fim în situaţia în care comportamente ale subordonaţilor să nu fie cunoscute de către şeful direct. Şeful direct este cel care interacţionează tot timpul cu subordonatul, şeful direct este cel care, împreună cu subordonatul, trebuie să-i facă un program echilibrat, să-i asigure un climat corespunzător de muncă, iar acest climat până la urmă înseamnă punerea în valoare a fiecăruia dintre poliţişti, astfel încât el, în momentul în care a venit la muncă, să dea randamentul maxim pentru Poliţie şi implicit pentru societate", a spus Cătălin Ioniţă.
Potrivit șefului Poliției, la nivel teritorial trebuie ţinut cont că, în funcţie de specificitatea fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, trebuie găsită o soluţie coerentă, care să răspundă nevoilor cetăţeanului de a fi în permanenţă în siguranţă, 24 de ore din 24, şapte zile din şapte.
„Acesta a fost subiectul discuţiilor din teritoriu. Să nu existe nicăieri serviciu poliţienesc până la ora 16,00. Eu vă garantez că tot ceea ce fac este în acest spirit. Nu există şi nu va exista acest lucru", a mai spus Ioniţă, întrebat dacă există la ora actuală posturi de poliţie din teritoriu care se închid la ora 16,00.