Valentin Rîciu a demisionat, dar rămâne în Poliție. Cum se scuză că nu l-a recunoscut pe Eugen Stan


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Miercuri 17 Ianuarie 2018 12:52
Categorie: Stiri actuale

Valentin Rîciu, consilierul personal al ministrului Carmen Dan, a demisionat după ce, susţine el, a aflat din presă că e cercetat în trei dosare penale, pentru infracţiuni de înşelăciune şi abuz în serviciu.

Numele său a fost legat şi de cazul poliţistului acuzat de pedofilie, despre care Rîciu a spus că îl ştia superficial, doar din vedere, şi de aceea nu s-a grăbit să-l identifice în imaginile surprinse în lift, când individul abuza doi copii.

Valentin Rîciu era consilierul Ministrului Carmen Dan din noiembrie anul trecut şi se ocupa de relaţia cu sindicatele din Poliţie, întrucât a fost şi vicepreşedinte SNPPC. Problemele sale penale au ieşit la iveală abia anul acesta, odată cu scandalul răsunător privind poliţistul pedofil de la rutieră. 

Valentin Rîciu este cercetat în trei dosare în care se investighează acuzaţii de abuz în serviciu, ultraj şi înşelăciune. În niciunul din aceste dosare instrumentate de procurorii de la Sectoarele 3 şi 4 nu a fost începută urmărirea penală împotriva lui Riciu.

În unul din dosare, e acuzat că figura la serviciu deşi el se afla în alt oraş la o conferinţă sindicală, în altul un coleg de sindicat i-a făcut plângere că l-ar fi ameninţat, în urma unui conflict legat de revendicări sindicale, iar ultimul vizează plângerea unui şofer care-l acuza pe Valentin Riciu că i-a luat permisul şi i-a dat o dovadă fără drept de circulaţie.

Pentru că două dintre dosare sunt vechi de doi ani, Inspecţia Judiciară ar putea să îi sancţioneze pe procurorii care au prelungit, se pare, nejustificat anchetele.

Cât despre demisie, acesta nu pleacă din Poliţie, ci pur şi simplu nu mai e consilier. El rămâne agent la Poliţia Rutieră. La fel cum şeful Poliţiei Capitalei devine prim-adjunct, iar prim-adjunctul său rămâne adjunct, după ce şi-au dat şi ei demisiile.

VIDEO PROTVPLUS.RO