Polițistul suspectat de pedofilie, audiat. Numărul victimelor sale ar fi mult mai mare

Ultima actualizare: 31-01-2018 13:38

Eugen Stan, poliţistul de la Brigada Rutieră acuzat de multiple agresiuni sexuale asupra unor copii, a fost audiat joi şi de procurorii Parchetului General.

Este cercetat deocamdată în 3 dosare, inclusiv pentru fapte săvârşite în 2009. Întâlnirea de joi este prima pe care Eugen Stan a avut-o cu procurorii, după ce a fost arestat preventiv, pe 9 ianuarie.

După 15 zile petrecute după gratii, Eugen Stan a fost scos din arestul Central al Poliţiei Capitalei pentru o audiere procedurală. Procurorii au verificat toate probele şi informaţiile din dosarele penale în care poliţistul de la Rutieră este cercetat pentru 4 infracţiuni de agresiune şi pervesiuni sexuale.

Procurorii Parchetului General trebuie să verifice şi dacă nu cumva Eugen Stan ar putea fi vinovat şi pentru alte infracţiuni asemănătoare, comise în trecut şi în care poliţiştii nu au reuşit să găsească autorul. La nivelul Poliţiei Capitalei ar exista 15 astfel de dosare cu autor necunoscut în care modul de acţionare e asemănător cu cel al lui Eugen Stan. Vorbim de victime fugarite şi agresate în scări de bloc sau lifturi.

Aşadar e posibil ca numărul de infracţiuni şi victime în acest caz să fie mult mai mare. Deocamdată anchetatorii sunt siguri că Eugen Stan este autorul faptelor din 2009, 2016 şi 2018. În primul caz în care victima i-a căzut o fetiţă de 14 ani a fost incriminat de probe biologice.

În următorul, a fost prins la locul faptei când a încercat să violeze o tânără de 30 de ani într-o scară de bloc, iar în ultimul dosar, probele video au dus direct la el. Este vorba de agresiunea comisă asupra celor doi copii de 5 şi 9 ani pe care i-a pipăit şi sărutat în lift, într-un bloc din cartierul Drumul Taberei.

Până să-l trimită pe Eugen Stan în fata judecătorilor, procurorii trebuie să treacă şi prin cea mai dificilă parte a urmăririi penale: audierea copiilor pe care i-a agresat.

Cazul lui Eugen Stan este cel mai răsunător scandal din sânul Poliţiei Române, care a dus la înlocuirea şefilor Poliţiei Capitalei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO