Carnea de vită angus, tot mai populară. Cum identificăm produsele de calitate

×
Codul embed a fost copiat

Românii prind tot mai mult gustul fripturii de vită angus. Şeptelul din această rasă a crescut cu mai bine de 500% în ultimul deceniu.

Fermierii spun că ţara noastră ar purtea deveni un jucător important pe piaţa cărnii de vită, dacă ţăranii ar creşte angus. Vitele din această rasă se adaptează la orice condiţii de climă şi se dezvoltă cu uşurinţă pe orice păşune.

Un restaurant din Sibiu este ceea ce americanii numesc „Steak house", un restaurant specializat în fripturi. Carnea de vacă Angus se regăseşte în mai bine de 13 preparate, de la fripturi până la burgeri. Cel mai cerut este antricotul de vită.

Robert Trif, chef: „Se dă piper proaspăt măcinat, un pic prin ulei şi după aia la cuptorul pe cărbune”.

Unii clienţi, care au testat carnea de vită şi în ţările cu tradiţie - cum sunt Chile şi Argentina, spun că angusul românesc este grozav.

Citește și
carne
Ce riscă oamenii care mănâncă prea multă carne roșie. Rezultatele unui studiu britanic
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Turist: „Este o friptură mult mai uşoară decât cea de porc, un gust mult mai plăcut”.

Turist: „Prima dată când am gustat-o, nu mi-am dat seama că e carne de vită. Ceva mijlociu, dintre carne de porc şi cea de vită”.

Apetitul crescut al românilor se vede în numărul tot mai mare de ferme de vaci de carne, cum ar fi angus. O fermă de lângă Sibiu a început activitatea acum 10 ani, cu 120 de vaci Angus. Acum are 8.000 de capete şi nu face faţă cererii.

Ana Orlandea, reprezentantul unei ferme: „Anul acesta puntem vorbi de un procentaj de 60% consum în ţară, pe când cel de export e în scadere''

În toată ţara avem aproape 1.000 de ferme cu peste 70.000 de exemplare angus. Piaţa e plină, însă, de vită de calitate inferioară, care poate fi uşor identificată, spun specialiştii.

Florin Baki, bucătar: „Dacă apăsam pe caserola când o cumpărăm, ne dăm seama care este o calitate mai bună a cărnii, ea fiind un pic mai moale şi mai uşor de apăsat decât cea de calitate inferioară. Niciodată un steak angus de o calitate bună, superioară, n-o să fie la 50 de lei, 60 de lei. O să fie la 100 de lei sau poate peste”.

România se afla pe locul 2, după Franţa, la suprafaţă de păşune. Dacă am popula aceste zone cu angus, am putea deveni un jucător important pe piaţa europeană de carne de vită.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Ce se întâmplă cu o bucată de carne de pui din farfurie. Bucătarul a început să ţipe. VIDEO
Ce se întâmplă cu o bucată de carne de pui din farfurie. Bucătarul a început să ţipe. VIDEO

Un video face înconjurul publicaţiilor din Marea Britanie, deşi mulţi dintre cei care au văzut imaginile spun că sunt trucate.

Ce riscă oamenii care mănâncă prea multă carne roșie. Rezultatele unui studiu britanic
Ce riscă oamenii care mănâncă prea multă carne roșie. Rezultatele unui studiu britanic

Ce riscă oamenii care mănâncă prea multa carne roșie. Rezultatele unui studiu britanic

Nici carnea albă nu e bună, susțin cercetătorii. Ce recomandă să mâncăm
Nici carnea albă nu e bună, susțin cercetătorii. Ce recomandă să mâncăm

De mult timp, carnea albă, fie că e pui ori curcan, era considerată o alternativă sănătoasă față de carnea roşie.

Motivul pentru care românii îşi fac ferme de bizoni. Preţul uriaş cu care se vinde carnea
Motivul pentru care românii îşi fac ferme de bizoni. Preţul uriaş cu care se vinde carnea

Fanii lui Winnetou şi cei ai lui Old Shatterhand vor avea curând ocazia să comande şi în restaurantele de la noi friptură sau burger de bizon.

Recomandări
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.