Care sunt cele mai căutate cadouri de Paşte în 2021

Dată publicare: 25-04-2021 18:40
Dată actualizare: 29-04-2021 19:55


De Paşte trebuie să te înnoieşti ca să ai noroc. Cum mulţi nu riscă să încalce tradiţia, au fost pline centrele comerciale în acest sfârşit de săptămână. Pe lângă haine, au luat şi mici atenţii ca să-l ajute pe iepuraş.

Mai toţi au vrut să îşi ia ceva nou de îmbrăcat, de Paşte, mai ales că unele magazine au şi promoţii.


Adina Halas, blogger: „Oamenii îşi doresc ţinute ceva mai sport, chiar dacă vorbim despre o ţinută de primăvară, uşoară, o rochiţă, o ţinută feminină, totuşi se duce în zona sport cu o pereche de încălţăminte, hai să spunem nu una la care te-ai fi aşteptat în urmă cu nişte ani, când toate femeile mergeau pe tocuri.”

În privinţa cadourilor, cele mai multe au fost comandate online. Un site de produse cosmetice are vânzări cu 60% mai mari față de o lună obișnuita.

Octavian Jomir, managerul unei platforme de produse cosmetice:
„Produse pentru machiaj, seturi şi pachete promo, seturi cadou, vorbim despre parfumuri. Dacă ne uităm la ce s-a întâmplat anul trecut, vedem că atunci se cumpăra strictul necesar, nu se cumpărau cadouri. Categoria de parfumuri era inexistentă în vânzări''.

Există însă şi persoane care caută un dar cu poveste, mai ales că sunt organizate licitaţii speciale de Paşte.

Luciana Stanciu, reprezentanta unei case de licitații: „Lucrări de pictură, mici lucrări de gravură, desen, grafică, acuarelă, sculptură, dar şi bijuterii, sunt români care investesc în zona de metale preţioase. Bineînţeles că putem vorbi şi despre vinuri de colecţie, despre mici piese de mobilier. Banii se duc, dar un obiect de artă îţi rămâne acolo în sufletul tău.”

Pe de altă parte, românii care au o curte cât de mică iau în calcul o masă de sărbătoare în grădină, dacă va fi vreme bună.

Mihai Pătrașcu, reprezentantul unei platforme de electronice şi electrocasnice:
„O creştere pe partea de casă şi grădină, surprinzător, asta înseamnă că din ce în ce mai mult oamenii au reuşit să se mute la casă, sau e sezonul, în primul rând. Vedem 91% creştere pentru această categorie.”

Cea mai mare creştere în vânzări au avut-o grătarele de exterior, de peste 100%, conform unui site de profil.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO