Românii vor face cadouri mai ieftine și mai puține, de Crăciun

Dată publicare: 20-11-2020 13:29
Dată actualizare: 20-11-2020 14:13


Românii sunt primii între europenii care vor alege, anul acesta, să taie din bugetul alocat darurilor de Crăciun. O arată un studiu amplu făcut în mai multe țări.

Cadourile vor fi mai ieftine și vor fi cumpărate, cel mai probabil, de pe internet.

Românii se află pe primul loc, alături de spanioli, în ceea ce privește planurile de a reduce cheltuielile de sărbători. Urmează polonezii, olandezii și nemții, potrivit unei cercetări la nivel european.

Peste 60% dintre ai noștri au declarat că vor plăti cadourile și cumparaturile pentru sarbatori din veniturile proprii, în timp ce 21% vor achita cu cardul de credit. Cei mai mulți vor comanda totul online, aproape o treime.

Articolele vestimentare, de încălțăminte și accesorii se află în topul preferințelor, urmate de cosmetice și de articolele de îngrijire personală. La polul opus stau cardurile cadou - doar 9% dintre români ar opta pentru un asemenea dar.

În ceea ce privește banii alocați înaintea călătoriilor, românii intervievați au declarat că sumele vor ajunge, probabil în conturile de economii. Asta, desigur, în cazul în care aveau acest buget disponibil.

Altfel, aproximativ 81% dintre români spun că își vor petrece Crăciunul cu familia și doar 10% declară că îl vor petrece și cu membrii mai depărtați ai acesteia.

În ceea ce privește Anul Nou, trei sferturi dintre ai noștri au răspuns că îl vor petrece doar în prezența apropiaților familiei.

Tags: romani, craciun,


VIDEO PROTVPLUS.RO