Românii vor face cadouri mai ieftine și mai puține, de Crăciun

×
Codul embed a fost copiat

Românii sunt primii între europenii care vor alege, anul acesta, să taie din bugetul alocat darurilor de Crăciun. O arată un studiu amplu făcut în mai multe țări.

Cadourile vor fi mai ieftine și vor fi cumpărate, cel mai probabil, de pe internet.

Românii se află pe primul loc, alături de spanioli, în ceea ce privește planurile de a reduce cheltuielile de sărbători. Urmează polonezii, olandezii și nemții, potrivit unei cercetări la nivel european.

Peste 60% dintre ai noștri au declarat că vor plăti cadourile și cumparaturile pentru sarbatori din veniturile proprii, în timp ce 21% vor achita cu cardul de credit. Cei mai mulți vor comanda totul online, aproape o treime.

Articolele vestimentare, de încălțăminte și accesorii se află în topul preferințelor, urmate de cosmetice și de articolele de îngrijire personală. La polul opus stau cardurile cadou - doar 9% dintre români ar opta pentru un asemenea dar.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

În ceea ce privește banii alocați înaintea călătoriilor, românii intervievați au declarat că sumele vor ajunge, probabil în conturile de economii. Asta, desigur, în cazul în care aveau acest buget disponibil.

Altfel, aproximativ 81% dintre români spun că își vor petrece Crăciunul cu familia și doar 10% declară că îl vor petrece și cu membrii mai depărtați ai acesteia.

În ceea ce privește Anul Nou, trei sferturi dintre ai noștri au răspuns că îl vor petrece doar în prezența apropiaților familiei.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Cum și-a redecorat locuința un american fascinat de filmul
Cum și-a redecorat locuința un american fascinat de filmul "Singur acasă"

Un american a fost atât de fascinat de filmul "Singur acasă", nelipsit de Crăciun, încât și-a redecorat propriul cămin ca să arate precum locuința lui Kevin și a familiei sale.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală
Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală

Ion Iliescu devine oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, pentru infracțiuni contra umanității.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.