Care este situația la Spitalul ”Sf. Ioan”. Medicii au rămas pe baricade, cu o singură excepție
Una dintre secţiile de nefrologie închise chiar ieri este cea din Spitalul ”Sfântul Ioan” din Capitală. Conducerea unităţii sanitare a luat această decizie după ce un pacient internat acolo a fost diagnosticat cu COVID-19.
Doctorul Bogdan Geavlete, directorul medical al spitalului, a declarat pentru Știrile Pro TV că nu mai este ”niciun alt caz de astfel de infecție în spital”.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
”Toate cadrele medicale au fost testate. Până în acest moment, primele 20 de rezultate au venit negative și nu avem niciun caz de cadru medical confirmat pozitiv”, a precizat Geavlete.
Directorul medical a spus și cât va rămâne închisă secția, dar și ce s-a întâmplat cu pacienții internați acolo: ”Încercăm să o redeschidem cât de rapid posibil. Așteptăm să avem rezultatele negative ale personalului, pentru a putea reface turele.
Pacienții au fost redirecționați către alte centre. Pacienta confirmată cu coronavirus a fost dusă la Spitalul de Nefrologie Carol Davila, ceilalți doi pacienți către Institutul Clinic Fundeni”.
Oficialul a ținut să precizeze că echipa medicală de la Spitalul ”Sf. Ioan” este extrem de unită și a rămas pe baricade. Cu o singură excepție.
”Marea majoritate a colegilor noștri nu a dat înapoi, au rămas pe baricade și doresc să le mulțumesc pentru asta.
Cu o singură excepție, un profesor universitar controversat, trimis în judecată de Ministerul Sănătății pentru o diplomă falsă, care la începutul pandemiei, în momentul în care a fost să îngrijească pacienți, să stea la patul bolnavului, a preferat să demisioneze”, a spus doctorul.
”Facem față presiunii”
Directorul medical de la ”Sf. Ioan” a vorbit și despre cum fac față doctorii situației: ”În momentul de față reușim să menținem activitatea și să facem față presiunii la Spitalul ”Sf. Ioan”.
O să vedem, pe măsură ce situația evoluează, pentru că poate fi așteptată și o creștere a numărului de cazuri”.
Cât despre Maternitatea Bucur, aflată în subordinea spitalului, Geavlete a declarat: ”În acest moment este internată o singură pacientă, care a născut un bebeluș sănătos, prin cezariană și al cărui test de coronavirus este negativ”.
De asemenea, se are în vedere și asigurarea circuitelor la vechea maternitate: ”Suntem în măsură să realizăm aceste circuite, împreună cu o echipă minunată de tineri epidemiologi de la DSP București și vom reuși să finalizăm toate procedurile necesare pentru a putea asigura un act medical de calitate”.
Deocamdată, Spitalul ”Sf. Ioan” are echipamente suficiente, iar situația este sub control.
”Este o luptă pentru procurarea echipamentelor”
”În momentul de față avem echipamente, urmează să mai sosească. Este, practic, o luptă continuă pentru procurarea lor, avem speranța că, împreună cu autoritățile, vom reuși să asigurăm fluxul necesar”, spune dr. Geavlete.
Directorul medical a insistat asupra echipei sale și a dedicării medicilor de aici.
”Asigurăm în primul rând echipamente, asta conferă un grad de liniște, le facem instructaje despre modul de îmbrăcare, de decontaminare și comunicarea este foarte importantă.
Vreau să vă spun că întreg corpul medical de la Spitalul ”Sf. Ioan” este ca o familie, este o echipă extrem de unită, suntem aici permanent pentru binele pacienților și avem toată încrederea că vom reuși să depășim împreună acest moment critic”, a spus directorul medical Geavlete.
”Am repartizat cantități suficiente de echipamente pentru acest moment, măști, combinezoane, mănuși, botoși. Dar, repet, este o luptă, continuăm achizițiile și cu sprijinul Ministerului Sănătății, al Unifarm, pentru a aduce cantități suplimentare, astfel încât să fim pregătiți indiferent de situație.
Echipamentele de protecție sunt absolut necesare, aducem și viziere. Am făcut solicitări atât către firmele cu care avem contract, cât și către minister.
Fluxul existent până acum și cantitățile achiziționate ne dau încredere că vom reuși să facem asta și în continuare.
Mai ales, cu atât mai mult cu cât, pe de o parte, numărul de pacienți este redus comparativ cu perioada anterioară, pe de altă parte, pentru a proteja personalul medical, am dispus organizarea lor în ture, în echipe, astfel încât cât mai mulți dintre ei să fie în siguranță”, a concluzionat doctorul.