Care este cea mai periculoasă zonă din Capitală, unde au loc tâlhării ca în filme
Cu peste 5.000 de furturi şi 550 de tâlharii pe an, Bucureştiul are un coeficient uriaş de criminalitate, de 11 ori mai mare față de media naţională.
Potrivit Poliţiei Române, capitala este clasificată cu un grad ridicat de risc la capitolul securitate fizică. La fel de rău este în Iaşi, Constanța şi Cluj.
Sectorul 3, strada Theodor Pallady. Târziu în noapte sediul unei bănci este distrus după ce indivizi mascaţi au montat pe uşă un dispozitiv exploziv după care au reuşit să fugă cu aproximativ 100.000 de euro. Incidentele de acest gen, dar şi furturile ori tâlhăriile stradale, au crescut criminalitatea în Bucureşti .
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Sectorul cu cel mai ridicat coeficient de criminalitate este Sectorul 3, cea ce înseamnă că aici s-au petrecut cele mai multe tâlharii şi spargeri de societăţi comerciale din toată Capitală .
Anul trecut, în Sectorul 3 au fost înregistrate 853 de furturi şi peste 100 de tâlharii.
Din această cauză patronii, dar şi şefii de instituţii publice, sunt obligaţi să investească în măsuri suplimentare de siguranţă.
Bogdan Stancu, director firmă de analiză a riscului la siguranţa fizică: ''Evident că dacă sectorul are grad ridicat de criminalitate şi nu mediu sau scăzut, costurile cu securitatea vor fi mai mari pentru că o firmă va trebui să îşi suplimenteze măsurile de securitate şi asta costă. Am cunoscut cazuri în care firme s-au închis că nu au putut face faţă costurilor."
La polul opus, deşi pare greu de crezut, se află Sectorul 5, unde coeficientul de criminalitate este cel mai mic din tot Bucureştiul, asta insemnând că riscul pentru securitate fizică e scăzut.
Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt al DGPMB: "În Bucureşti avem 214.000 de societăţi şi am avut 5.300 de furturi, din care 3.000 de pe raft dar şi 500 de tâlharii. Deci coeficientul nu e îngrijorător, suntem doar zona urbană şi tocmai d-aia e atât de ridicat."
La nivelul ţării, Constanța şi Cluj au un grad ridicat de risc la capitolul securitate fizică. În acest moment cel mai sigur judeţ pare să fie Tulcea.