Capitala s-a luminat in roz pentru "Ziua mondiala de lupta impotriva cancerului la san". Andreea Esca a aprins luminile

01-10-2016 18:56


Cea de-a XVI-a editie a Iluminarii in roz, cu ocazia Zilei Nationale de Lupta impotriva Cancerului de San, organizata de Fundatia Renasterea, la Muzeul National de Arta al Romaniei

An de an, pe 1 octombrie sarbatorim "Ziua mondiala de lupta impotriva cancerului la san". Depistata din vreme, aceasta boala poate fi invinsa, spun medicii, care indeamna femeile sa mearga la un control.

Iar Fundatia Renasterea, care a ajutat zeci de mii de femei, si-a propus sa celebreze in acest an "arta de a fi sanatoasa". Cladiri reprezentative din lumea intreaga sunt luminate in roz, culoarea sperantei. Acelasi lucru se va intampla in aceasta seara si in Bucuresti. unde Fundatia Renasterea, in parteneriat cu Muzeul National de Arta al Romaniei, organizeaza a 16-a editie 'Iluminare in roz' — simbol al luptei impotriva cancerului de san, sub sloganul 'Arta de a fi sanatoasa'.

Lumina Roz a fost declansata de Andreea Esca, Ambasador al Fundatiei Renasterea si de actrita Oana Pellea.Printre cei 200 de invitati de marca se regasesc personalitati din lumea culturala, medicala, reprezentanti ai societatii civile, oameni de afaceri, autoritati publice locale si centrale.

Conducerea Fundatiei Renasterea, Mihaela Geoana, Cristiana Copos, Veronica Savanciuc, Camelia Sucu, Andreea Mihai, Amalia Nastase, Monica Nistorescu, Andreea Esca si Directorul MNAR Calin Stegerean vor fi gazdele unei seri dedicate artei si sanatatii. Dupa momentul festiv al iluminarii in roz a Palatului Regal, seara va continua cu prezentarea expozitiei 'EGAL. Arta si feminism in Romania moderna' si momente speciale de acordare a unor distinctii pentru 4 dintre sustinatorii Fundatiei Renasterea.

'In fiecare an, la 1 octombrie, in peste 70 de tari se ilumineaza in roz cladiri reprezentative. Anul acesta, la a 16-a aniversare, ne aflam intr-un loc remarcabil prin grandoare si incarcatura culturala. Muzeul National de Arta al Romaniei ne va ajuta sa le amintim femeilor faptul ca, prin control medical anual, cancerul poate fi invins. Fundatia Renasterea promoveaza preventia, iar in cazul cancerului de san nu exista nici o voce autorizata din mediul medical sau stiintific care sa puna la indoiala eficienta Mamografiei in depistarea precoce a cancerelor de san. Miile de cazuri depisate si tratate cu succes dovedesc acest lucru. Incurajam persoanele care cauta informatii in mediul digital sa acceseze surse credibile de informatii cum ar fi Organizatia Mondiala a Sanatatii, Mayo Clinic, Asociatii medicale nationale sau internationale' a declarat Mihaela Geoana, Presedintele Fundatiei Renasterea.

In cadrul evenimentului va fi organizata o licitatie fara strigare ale unor acuarele realizate de o cunoscuta persoana publica, M.T., a carei identitate va fi dezvaluita abia la finalul serii, bijuterii oferite de Malvensky, Laura 8 si experiente donate de Ana Hotels si Chef Partrizia. Fondurile stranse vor acoperi costuri de prelucrare a perucilor pentru copii si paciente oncologice, in campania Vieti Impletite.

Alte cinci orase din tara s-au alaturat capitalei, iar lumina roz va transmite mesajul luptei impotriva cancerului de san in: Brasov, Constanta, Pascani, Petrosani si Ramnicu Valcea.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO