Când va finaliza Consiliul Concurenței ancheta privind agențiile de turism


Ultimul update: Duminica 15 Octombrie 2017 18:29
Data publicarii: Duminica 08 Octombrie 2017 13:07
Categorie: Stiri actuale
Bogdan Chiritoiu

Consiliul Concurenței ar putea finaliza, la mijlocul anului viitor, ancheta privind marii turoperatori. Investigația a fost demarată în 2016 și extinsă și în 2017.

„Investigaţia privind agenţiile de turism a fost extinsă în acest an şi va fi gata anul viitor, la mijlocul anului viitor. Suspectăm că touroperatorii s-au înţeles între ei ca să limiteze discounturile companiilor care revând pachetele turistice”, a declarat preşedintele autorităţii de concurenţă, Bogdan Chiriţoiu, pentru News.ro.

În luna iunie, Consiliul Concurenţei a extins investigaţia declanşată primăvara trecută pe piaţa comercializării produselor turistice şi a pachetelor de servicii turistice prin agenţiile de turism, investigând acum, între alţii, şi agenţiile Nova Travel (touroperatorul Eurolines Group România), Prestige Tours International, Charter Broker şi Prompt Service Travel Company (touroperatorul Cocktail Holidays).

Preşedintele Consiliului Concurenţei spune că ancheta demarată anul trecut a fost extinsă abia în acest an pentru că sunt foarte multe documente de studiat.

„Durează destul de mult până sunt procesate datele şi atunci când sunt procesate, se descoperă lucruri noi. În această analiză au apărut indicii că şi alte companii sunt implicate, astfel că am extins investigaţia”, a explicat Chiriţoiu.

Consiliul Concurenţei a demarat în aprilie anul trecut o investigaţie privind o posibilă încălcare a regulilor de concurenţă pe piaţa comercializării produselor turistice şi a pachetelor de servicii turistice prin agenţii de turism, după o sesizare anonimă, autoritatea suspectând agenţiile de turism că îşi coordonează politicile comerciale în scopul impunerii unui nivel minim al preţului de vânzare a pachetelor turistice. Agenţiile anchetate în acest caz sunt: Paravion, Eximtur, Mareea, Christian Tour, Paralela 45, Perfect Tour, HappyTour, Eurolines, Klever Travel, Europabus, Danubius Travel şi Amarino.

Este prima investigaţie declanşată de autoritatea de concurenţă în ultimii zece ani în turism. Consiliul Concurenţei a efectuat atunci inspecţii inopinate la sediile şi punctele de lucru ale mai multor companii active pe piaţa serviciilor turistice, iar documentele ridicate în cadrul acestor inspecţii se află în analiza autorităţii române de concurenţă.

Aceasta este prima investigaţie declanşată de autoritatea de concurenţă în urma unor informaţii primite printr-o sesizare anonimă înregistrată pe platforma avertizorilor de concurenţă. Această platformă reprezintă un instrument care asigură anonimatul persoanelor care doresc să comunice Consiliului Concurenţei informaţii referitoare la activităţile de tip cartel ale unor companii.

Bogdan Chiritoiu Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Investigatie fara precedent pe piata carburantilor din Romania. Ce a descoperit Consiliul Concurentei
Investigatie fara precedent pe piata carburantilor din Romania. Ce a descoperit Consiliul Concurentei
Consiliul Concurentei ancheteaza Ministerul Sanatatii si CNAS pentru majorarea salariilor din sanatate cu 25%
Consiliul Concurentei ancheteaza Ministerul Sanatatii si CNAS pentru majorarea salariilor din sanatate cu 25%
Amenda RECORD, de 37 de mil euro, pentru Hidroelectrica si zece parteneri. Ce a descoperit in contracte Consiliul Concurentei
Amenda RECORD, de 37 de mil euro, pentru Hidroelectrica si zece parteneri. Ce a descoperit in contracte Consiliul Concurentei
VIDEO PROTVPLUS.RO
Alex Dima
România, te iubesc: Ce măsuri trebuie să ia de urgență viitorii lideri ai UE
40 de localități afectate de furtuni. Cazul tragic al ambulanței blocate în noroi în Vaslui
Ancheta semaforului ”sabotat” din Capitală a fost clasată. Anchetatorii nu au găsit dovezi
Remorca unui TIR plin cu schele metalice s-a desprins şi a spulberat trei mașini, în Argeș
Poza făcută de soldații români înainte de atacul cu bombă din Afganistan. Starea răniților
O maşina s-a ciocnit de o cisternă, în Dâmbovița. Trei persoane au fost rănite
mașină poliție, politie, criminalisti
Bărbat omorât de un tânăr de 24 de ani, în Galați. Ipoteza criminaliștilor
Nou cutremur în România. S-a produs la o adâncime de 123 km
Cioban lovit de fulger în timpul unei furtuni, în Brăila. Bărbatul mulgea oile
Cea mai mare navă de căutare de diamante din lume, în lucru la Șantierul Naval din Mangalia
Doi elevi de la Seminarul Teologic au fost reținuți în cazul crimei filmate din Galați
O ambulanţă a rămas blocată în noroi, în Vaslui. Pacientul la care mergea a murit