Caldura greu de suportat in toata tara si temperaturi de pana la 38 de grade. Cum va fi vremea la mare si la munte


Ultimul update: Sambata 25 Iulie 2015 01:12
Data publicarii: Miercuri 22 Iulie 2015 08:49
Categorie: Vremea

Miercuri, canicula revine pe zone vaste si disconfortultermic va fi ridicat. Maximele ajung la 38 de grade, iar catre seara in zonele de munte apar ceva momente de instabilitate.

In Dobrogea si in Baragan, temperaturile cresc usor; ziua va fi insorita, iar vantul se va opri la moderat. Pe litoral, valorile termice raman suportabile, in rest apar maximele caniculare.

In Moldova sudica si in nordul Munteniei, aerul se incinge in urmatoarele ore; maximele ajung la 35-36 de grade si indicele temperatura-umezela depaseste pragul critic, de 80 de unitati.

In jumatatea nordica a Moldovei se incalzeste fata de ziua trecuta. Maximele ajung la 36 de de grade in Bacau si in Iasi; dar si in rest va fi foarte cald. Norii nu prea se arata si doar in zona montana spre seara apara ceva conditii de ploaie.

Caldura mare si in nordul Transilvaniei si in Maramures. La amiaza, canicula se instaleaza din loc in loc; norii vori putini si nu vor aduce ploi, iarvantul abia va adia.

In vestul tarii, caldura va fi greu de suportat. Maximele vor ajunge la 37-38 de grade, valori masurate la umbra, iar stresul termic va fi deosebit de ridicat. La apropierea serii, ar putea sa apara o ploie rapida, insotita de descarcari electrice si vant nervos.

Vreme extrem de calda vom avea si in centrul Romaniei. Chiar si in depresiuni se vor inregistra 32 de grade, iar pe partea vestica amiaza va fi caniculara. In orele serii, la munte, se-aduna norii si vor aduce averse, cu fulgere si intensificari ale vantului.

In sud-vest se anunta o zi fierbinte, cu pana la 38 de grade in termometre. Aerul va fi aproape irespirabile; ploile nu au sanse sa apara si nici vantul nu preane ajuta.

Nici in sudul tarii nu va fi prea bine, iar canicula va afecta suprafete importante. In Lunca Dunarii se vor atinge 37 de grade; iar indicele de confort termic va depasi pragul critic, de 80 de unitati.

Bucurestenii trebuie sa indure si astazi caldura excesiva. Maxima va ajunge la 36 de grade si atmosfera va fi sufocanta. Cerul se pastreaza curat; vantul va fi discret, iar maine dimineata se vor inregistra in jur de 21 de grade.

La munte se incalzeste, iar dupa-amiaza si pe inserat apar cateva averse in zona Carpatilor Meridionali si in Muntii Banatului. Ploile vor veni cu tunete si fulgere, iar vantul va prinde putere.

La mare gasim vreme foarte frumoasa, cu mult soare si briza activa. Temperaturile vor fi acceptabile: pe plaja se vor inregistra 28-29 de grade. 

Ziua de joi ne-aduce canicula si disconfort termic ridicat prin Oltenia, Banat si Muntenia si temperaturi mai suportabile in restul tarii. Vor mai veni cateva averse la munte si izolat in sud, in sud-est si in centru. De miercuri, caldura se amplifica si canicula cuprinde din nou aproape toate zonele de campie si podis. Ploile vor fi extrem de rare; maximele vor ajunge la 37-38 de grade si stresul termic va fi accentuat.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO