Black Friday i-a mărit averea lui Jeff Bezos la peste 100 de miliarde de dolari

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Sambata 25 Noiembrie 2017 12:10
Categorie: Internaţional
Jeff Bezos

Averea lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon.com, a crescut cu 2,4 miliarde de dolari, la 100,3 miliarde de dolari, după ce acţiunile retailerului online au urcat vineri cu peste 2% datorită optimismului investitorilor legat de vânzările de Black Friday.

Cumpărăturile online care au avut loc de Black Friday au crescut cu 18,4% faţă de anul trecut, potrivit datelor publicate de compania Adobe Analytics, iar investitorii mizează că Amazon va atrage o parte mai mare din cheltuielile online, în sezonul cumpărăturilor de iarnă, relatează news.ro, citând Bloomberg.

Prin depăşirea pragului de 100 de miliarde de dolari, Bezos, în vârstă de 53 de ani, devine primul miliardar care reuşeşte acest lucru din 1999, când performanţa a fost realizată de co-fondatorul Microsoft, Bill Gates.

Averea lui Bezos s-a mărit cu 32,6 miliarde de dolari de la începutul acestui an, înregistrând cea mai mare creştere în cadrul indicelui Bloomberg al miliardarilor, care include 500 de persoane. Numai în această săptămână acţiunile Amazon au avansat cu 5%.

În timp de averea lui Bezos atinge noi maxime, vor apărea probabil mai multe întrebări legate de ceea ce intenţionează să facă cu banii. Spre deosebire de Bill Gates, care a fost cel mai bogat om din lume până când a fost depăşit de Bezos în octombrie, şi de investitorul american Warren Buffett, al treilea cel mai bogat om din lume, cu 78,9 miliarde de dolari, co-fondatorul Amazon nu s-a implicat prea mult în activităţi caritabile.

Bezos abia a început să se concentreze pe acţiuni filantropice, iar în iunie a solicitat pe Twitter idei despre cum poate să ajute oamenii.

Începând din 2002, Bezos a renunţat la acţiuni Amazon în valoare de circa 500 de milioane de dolari, la preţurile actuale, potrivit unei analize realizate de Bloomberg. Miliardarul a anunţat în luna aprilie că va vinde în fiecare an acţiuni Amazon de 1 miliard de dolari, pentru a finanţa compania sa din industria spaţială, Blue Origin.

Gates, în vârstă de 62 de ani, are o avere de 86,8 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg, care ar fi valorat peste 150 de miliarde de dolari dacă nu ar fi renunţat la acţiuni Microsoft de 700 de milioane de dolari şi la 2,9 miliarde de dolari în numerar şi alte active, pentru finanţarea acţiunilor filantropice.

Averea lui Bezos şi datele referitoare la acţiunile Amazon reflectă cotaţiile de la închiderea de vineri a bursei din New York.
 

Jeff Bezos Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Apropiaţii lui Putin au strâns 24 de miliarde de dolari. Ce avere ar putea avea liderul rus
Apropiaţii lui Putin au strâns 24 de miliarde de dolari. Ce avere ar putea avea liderul rus
VIDEO PROTVPLUS.RO
batran
Cel mai bătrân om din lume a murit în somn. Câți ani avea japonezul
Momentul exploziei care a ucis 66 de oameni în Mexic. Imaginile filmate înainte
Panică într-un avion care zbura spre Dubai. Pasagerii acuzau că se sufocă: ”Se făcuse verde”
Momentul în care un fost sportiv a atacat o fată de 17 ani, vrând să o violeze. VIDEO
”Afacerea” ilegală pusă în practică de o studentă. Ce a făcut cu zeci de cai
Caii au fost de partea legii. Cum a fost prins de polițiști un suspect fugar
boboteaza
Creștinii ortodocși de rit vechi au sărbătorit Boboteaza cu băi în ape înghețate
Trump le-a făcut democraților o ofertă pentru ieșirea din blocaj. Răspunsul primit
O bombă a explodat într-o mașină, lângă un tribunal din Irlanda de Nord. FOTO/VIDEO
Patinatoare sud-coreene îşi acuză foştii antrenori că le-au bătut şi le-au abuzat sexual
Prințul Philip văzut la volan la 2 zile după accident. A condus fără centură de siguranță
Mii de unguri au protestat la Budapesta: ”Ne-a ajuns!”