Biserica veche de 150 de ani, incendiata de mai multi indivizi. Au lasat mesaje sataniste si au stins tigari pe icoane

Dată publicare: 19-07-2016 12:33
Dată actualizare: 22-07-2016 07:26


Incident grav in judetul Mures, in localitatea Lunca Bradului! Biserica ortodoxa din sat, veche de 150 de ani, a fost incendiata de persoane ramase, deocamdata, neidentificate.

Indivizii au distrus peretii, mobilierul si icoanele si au dat foc pana si cartilor sfinte. Mai mult, pe ziduri au ramas scrijelite mesaje tipice gruparilor sataniste. Politistii incerca sa dea de urma lor faptasilor.

Totul a fost descoperit de cativa turisti care au incercat sa intre in biserica, dar au observat fumul inecacios care iesea din lacasul de cult, vechi de 150 de ani. Imediat au dat alarma si au anuntat localnicii.

Fiica preotului a anuntat de urgenta pompierii si politia. Primarul comunei a venit si el intr-un suflet si a reusit sa scoata o parte dintre obiectele care ardeau. Apoi, a stins focul impreuna cu localnicii.

Fiica preotului: "Am vazut ca era fum negru in interiorul bisericii, nu se vedea nimica. Am sunat la 112. Auzeam ca ceva arde in interior dar nu se vedea ce. Primarul a incercat sa stinga focul. A stins inainte ca pompierii sa ajunga, dar cand a iesit din cauza fumului a lesinat nu mai respira."

Indivizii, care au distrus si icoanele de pe pereti, au lasat cateva mesaje si simboluri sataniste care i-au socat pe localnici. Au consumat alcool si tutun in lacasul de cult si au stins tigarile pe icoane. In Altar, au construit o papusa, fara cap, pe care au spanzurat-o.

Localnica: "Chiar in altar, focul a fost mocnit, pus, nu pot sa imi dau seama cum. S-o ars scaunul imparatesc, fata de masa, cartile de rugaciune, evanghelia. Peretii sunt stricati, era scris acolo. Sunt multi oameni aici, de toate natiile, si rai si bun. Nu poti sa stii cine a fost si cine nu. Dumnezeu nu a lasat sa duca la bun sfarsit gestul. Biserica abia a fost sfintita de doua luni."

Politistii au deschis o ancheta in acest caz. Exista un cerc de suspecti, iar pana acum au fost audiate mai multe persoane.

Carmen Frandeş, purtator de cuvant IPJ Mures: "Politistii efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de profanare de lacase de cult sau a altor obiecte de cult si distrugere."

Oamenii spun ca in zona vin multi turisti asa ca e greu sa dea detalii despre cine ar fi putut sa faca asa ceva. Cu toate ca pagubele se ridica la cateva mii de lei, localnicii spun ca au avut noroc ca, in urma actelor de vandalism si profanare, nu a ars toata biserica. Daca vor fi prinsi, raufacatorii risca de la 6 luni la 2 ani de inchisoare.


VIDEO PROTVPLUS.RO