Bebelusul separat saptamana trecuta de fratele lui siamez a fost externat. Parintii au ales deja un nume pentru el

Ultima actualizare: 23-02-2015 07:03

Vesti bune de la medicii Spitalului de Copii "Marie Curie" din Bucuresti. Bebelusul separat acum o saptamana de fratele lui siamez - nascut cu malformatii - a fost, vineri, externat.

Dupa operatie, evolutia starii lui de sanatate a fost favorabila si doctorii au decis ca poate pleca acasa. Copilasul, in varsta de 9 zile, are peste 3 kilograme si este alaptat de catre mama. Din pacate, fratiorul sau nu a supravietuit.

Baietetul, care a stat o saptamana la terapie intensiva, a fost externat dupa ce, vineri dimineata, a mai fost facuta o evaluare medicala. Iar rezultatele au fost incurajatoare: respira singur, mananca si nu are nevoie de niciun tratament ambulatoriu.

Cicatricea de patru centimetri de la nivelul abdomenului, acolo unde era lipit de fratele lui, este si ea vindecata. Bebelusul va fi botezat de catre patrinti Laurentiu Andrei, iar doctorii spun ca acesta va veni periodic la evaluari.

Vinerea trecuta, timp de patru ore, chirurgii au realizat operatia de separare a siamezilor. Din pacate, unul dintre prunci nu s-a dezvoltat normal. Nu avea inima si nici craniu. In termeni de specialitate, era un "siamez parazit", cu malformatii multiple, fara sanse de supravietuire.

La cateva zile dupa operatie, acesta a fost inmormantat crestineste de parintii lui.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO